Cumhuriyet’in 99’uncu yıl dönümü dolayısı ile Vakfıkebir CHP teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliğe Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ve Milletvekili Ahmet Kaya’nın da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlama yapıldı.

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Cumhuriyetin ilan edilişinin 99’uncu yıl dönümü dolayısı ile Vakfıkebir Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatı tarafından Cumhuriyet Bayramı etkinliği düzenlendi. Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi Düğün Salonunda yapılan etkinlikte, kutlamaya gelen davetliler salona sığmadı. Kutlama gecesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi İl ve İlçe yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda CHP’li katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP’nin tanıtım videosu yayınlandı. Programın açılış konuşmasını CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin yaptı. 

“VAKFIKEBİR’İNDE BÜTÜN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Başkan Mehmet Keskin, “Önümüzde yapılacak olan seçimler ister erken olsun isterse zamanında yapılsın, ne zaman yapılırsa yapılsın Millet ittifakı iktidar olacak. Yeter ki adaleti sağlayalım. Yeter ki liyakati sağlayalım. Yeter ki soygunu durduralım. Bu kadim topraklar üzerinde yaşayan insanlar çok çabuk zamanda bütün meselelerini aşar. Ülkenin bütün sorunlarını çözeceğiz. Değerli konuklar, Vakfıkebir ilçemizin de sorunları çok. İlçemizin sorunlarına yönelik dabiiki bizim somut çözüm önerilerimiz var. Bütün Vakfıkebir’le paylaştık. Vakfıkebir içinde şunu söylemek istiyorum. Öncelikle Millet ittifakı olarak iktidar olacağız. Arkasından bir yıl sonra gelen yerel seçimler yapılacak. Vakfıkebir de şuanda burada hazır bulunan bu ittifak ile birlikte Vakfıkebir de de bu yerel seçimi hep birlikte alacağız. Vakfıkebir’inde bütün sorunlarını çözeceğiz.  Bütün bunları ben neden söylüyorum. Bakın arkadaşlar bir toplantı yapacak modern bir salonumuz yok. Bu Vakfıkebir’e yakışmıyor. Salonun dar ve küçük olması dolayısı ile birçok misafirimiz dışarıda kaldı. Salonun pozisyonundan dolayı yaşadığımız sıkışıklık ve dışarıda kalan arkadaşlarımızdan özür dileyerek affınıza sığınıyoruz diyerek sözlerini tamamladı. 

“CUMHURİYETİMİZİN KIYMETİNİ BİLMEZSEK AKIBET ORTADA”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıl dönümü. Bu toprakları bizlere vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi rahmetle saygıyla minnetle anıyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Değerli arkadaşlar bu salona baktığım zaman slaytta da izledik, Cumhuriyeti kuran o kıymetli kadronun evlatlarını görüyorum. Bu milletin bütün evlatları ayrım yapmaksızın hangi düşünceden olursa olsun kadını, erkeği, genci, yaşlısı bir araya geldiler bu Cumhuriyeti kurdular. Yokluklar içinde kıt kanaat imkanlarla bize bu Cumhuriyeti armağan ettiler. Hepimize düşen görev bu Cumhuriyeti daha ileriye taşımaktır. Maalesef bu ülke 21 yıldır yönetenlerde bunu göremedik, maalesef de göremiyoruz da. Cumhuriyet o kadar kıymetli bir kavram ki! Hemen yanımızda bir Afganistan var. Ellerindekinin kıymetini bilmediler Cumhuriyetleri yıkıldı. Şimdi ne oldu, uçaklarla ölümü göze alarak Afganistan’ı terk etmek zorunda kaldılar. Yine yanı başımızda bir Suriye gerçeği var. Onlarda kendi bağımsızlıklarının ve Cumhuriyetlerinin kıymetini bilmediler, ülkelerini derk etmek zorunda kaldılar. İşte bu yüzden Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeliyiz. Cumhuriyetin kıymetini bilmezsek işte akıbet ortada. Bu millet bunu yaşamamalı. Yaşamamak içinde birbirine sıkı sıkıya bağlı kalmalı. Bu millet ittifakı mutlaka bu seçimlerde iktidar yapabilmeliyiz. Bu anlamda sadece siyasilere değil bu ülkeyi seviyorum diyen Mustafa kemal Atatürk’ü seviyorum diyen Cumhuriyet aşığıyım diyen herkese görev düşüyor. Hep birlikte bu işi başaracağımız inancımla hepinize saygılar sunuyorum dedi.”

“CUMHURİYETİ İLELEBET KORUYUP YÜCELTMEK ZORUNDAYIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmada; “Trabzon Karadeniz’in en özel yerlerinden birisi ve Türkiye de marka olmuş, marka olmayı hak etmiş birkaç ilimizden birisi. Bu markalaşmada Trabzonluların emeği var ama daha çok Trabzonspor’un emeği var. Vakfıkebir de önemli bir ilçedir. Erzurum kongresindeki iki yazmandan biri olan Abdullah Hasip bey  Büyükliman Vakfıkebir delegesi olarak Erzurum Kongresine katılmıştır. Vakfıkebirli bir hemşeriniz bu Cumhuriyetin temelinin atılmasında bulunanlardan birisi. Kurtuluş Savaşı Karadenizlilerin kahramanlık destanlarıyla doludur. Bu gün Cumhuriyetin değerleri çok zamandır tartışılıyor. Çok zamandan beri Cumhuriyet sistemli olarak bir saldırı altında olduğunu düşünenlerdenim. Ancak bir dil bir memleketin namusudur. Türkçe de bizim namusumuzdur. İnsan kendi konuştuğu dile ve topraklara yabancılaşırsa bu memlekette sorun vardır. Bu gün farklı düşüncede olan insanlarla farklı siyasi görüşte olan insanlarla beraber yaşıyoruz. Bugün bir arada yaşamamızı birkaç şeye borçluyuz. Bunu genel olarak bunu ikiye ayırırsak.  Birisi bu topraklarda doğan insanlar, bu topraklarda yaşayan insanlar. Diline, dinine, ırkına, cinsiyetine bakmadan bir arada yaşamamızı sağlayan Anadolu’nun insanları. Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaş’ı veliler, Yunus Emre’ler, Mevlana, Ahi Evren, Hacı Bayram veliler gibi bir çok daha büyük insan Anadolu topraklarında yetişmiştir. Bu topraklar kıymetli topraklardır. Anadolu da yaşayan insanlar kadar Türkiye de yaşayan tüm insanların Bu topraklara sahip çıkarak kıymetini bilmemiz gerekir. Bu insanlar bizlere yüzyıllar önce hakkı ve adaleti öğretmişler, hoş görü ve sevgiyi öğretmişler. Bu topraklarda yüzyıllardan beri kadın erkek eşitliği var. Bunların yanı sıra bir başka değerini bilmemiz gereken şey var. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Bizim gibi Müslüman ülke olan sayısı 57’dir. Her şeye rağmen bugün hala birlikte yaşıyorsak, birbirimizin mezhebinden dolayı giyiminden, kuşamından dolayı, doğduğu kentten dolayı birbirimize kötü davranmıyorsak bunu borçlu olduğumuz bir şey var. Her şeye rağmen dünyada Türkiye bir yıldız gibi parlıyor. Türkiye bugün bir Afganistan değilse bir Pakistan, Suriye, Irak, İran, Arabistan, Sudan, Mısır, Libya, Tunus değilse bunu o Laik demokratik Cumhuriyetimize borçluyuz. Bu Cumhuriyet sayesinde birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Herkes bilsin ki! Bu ülkede muhafazakarolanı da olmayanı da bir arada tutan en önemli şey Laik Demokratik Cumhuriyetimizdir. Türkiye eğer diğer Müslüman ülkelerde yaşanan insanlık dışı olaylarla anılmıyor ve bunlar bizim ülkemizde yaşanmıyorsa bunun en önemli sebebi bu toprakların yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Her ne düşünce de veya siyasi görüşte olursak olalım Türkiye Cumhuriyetinin kurusuna saygı göstermek zorundayız. Onların zor şartlar altında kurduğu Cumhuriyeti ilelebet koruyup yüceltmek zorundayız. Cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız dedi.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin tarafından isminin üzerinde yazılı olduğu meşhur Vakfıkebir ekmeği hediye edildi. Ayrıca Vakfıkebir Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Bahadır tarafından üzerinde isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.