Dünya genelinde salgına dönüşen Koronavirüs’e önlem almak amacıyla Vakfıkebir’de dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor.



Yapılan çalışmalarla halkın topluca kullanımında olan bankalar, bankamatikler, toplu ulaşım araçları,  terminal, otobüs durakları, dolmuş durakları, aile hekimlikleri ve kamu kurumları gibi çok sayıda alanda yapılan çalışmalarla vatandaşların sağılığının korunması amaçlanıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Öncelikle Bakanlığımızın önerileri doğrultusunda, onların tavsiyeleri ve alınması gereken tedbirlerin vatandaş tarafından uygulanmasının önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Elbette ki toplumda bir bilincin oluşması bu nokta da önemli. Bu konuda bizler korunmak amaçlı bu işlemleri yapıyoruz. Şu anda halkımızın yoğun olarak kullandığı mekanlarda dezenfekte çalışmaları yürütüyoruz. Belediye olarak hem kendi kurumumuzda, hemde tüm resmi kurumlarda, bankamatiklerde, bankalarda ve otobüslerde ve yolcu duraklarında, ayrıca ilçemizde taşımacılık yapan araçlarda ve duraklarda bu çalışmaları yürütüyoruz.



Amacımız önlem almaktır. Bu konuda hem bir bilinç oluşturmak, hem de böyle bir vaka olacaksa, onun önüne geçmekle alakalı önleyici çalışmalar yürütüyoruz. Asıl önemli olan bu nokta da Bakanımızın ve bakanlığımızın, diğer bakanlıklarla birlikte yaptığı bilgilendirmeleri vatandaşlarımızın çok dikkatli takip edip, bunlara uymasıdır. Bölgemizde umre ziyaretleri yoğun şekilde oluyor. Son dönemde gelen vatandaşlarımızı tedbir amaçlı devletimiz Sağlık Bakanlığımızın doğrultusunda karantina altına altı. Gerekli sağlık taramalarını yapıyorlar. Ama daha önce gelmiş olan vatandaşlarımızın da en azından bakanlığımızın belirttiği 14 günlük süreyi evlerinde geçirmeleri, varsa eğer umreden gelenleri vatandaşlarımızın da ziyaret edilmemesinin önemli olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.