Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zafer Turutoğlu yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi. Turutoğlu, Vakfıkebir AKP iktidarında köklü hizmetler alamadı, alamıyor. Yerel anlamda da son iki dönem Vakfıkebir’in heba edilmiş yıllarıdır. Ama maalesef kaybolan yıllar geri gelmiyor, ilçemiz sürekli kan kaybediyor. İlk beş yılını karayollarından aldığı parayı betona yatırarak geçiren belediye başkanımızın ikinci dönem için verdiği sözleri unutmadık.

SEKİZ YIL OLDU DAHA NE KADAR BEKLEYECEĞİZ?

Sahil parkı sözü vermiştiniz. İlçemizle yapılacak bu parkı ve iskelemizi birbirine bağlayacak merdivensiz ekolojik bir üst geçit inşa edilecekti. Proje bittiğinde de engelli kardeşlerimiz, bisikletli arkadaşlarımız karşıdan karşıya geçebileceklerdi. Ne oldu? Hani sahilimizle ilçemizi birbirine bağlayan korku tüneli durumunda olan alt geçitlerimiz bir yaşam alanı olacak ve 24 saat izlenecek şekilde hizmete açılacaktı? Bizce hiç uygun olmayan yere, Yavuz Selim Caminin arkasında yapacağız dediğiniz pazaryeri ne oldu? Sekiz yıl oldu daha ne kadar bekleyeceğiz?

Hani denizin hemen kenarında hoşça vakit geçirebileceğimiz Mendirek Çay Bahçesi ne oldu? Onu yapmadınız ama denizi balık çiftlikleri İle doldurduğunuz için kirlilikten artık sahilimizde denize girilemiyor.

Yanımızda daha dün bizden ayrılarak ilçe olan ve belediyesi muhalefette olan Beşikdüzü doğalgaza kavuştu. Siz bu konuda ne yaptınız?

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

İlçemizi sahil yoluna bağlayan kavşakta neredeyse her gün bir kaza oluyor, Bu konuda hiçbir girişiminiz oldu mu?

Devlet hastanesinin önündeki trafik karmaşasını çözmek için verilen sözler ne oldu?

Kent Müzesi ne oldu?

Hani tarihi değerlerimizi turizme kazandıracaktınız?

Pedromita için ne yaptınız?

Karadağ Yaylası için ne yaptınız?

İlçemizin çoktan hak ettiği Fakülte ilgili sözleriniz ne oldu?

İlçemizin ekonomisine katkısı olabilecek, istihdam yaratacak ne yaptınız?

Vakfıkebir’imizde işsiz üç bin gencimizin istihdamına yönelik ne yaptınız?

Kadınlarımız için ne yaptınız?

Esnafımız için ne yaptınız?

Sahilde yüzlerce dönüm alan 20 yıldır boş duruyor. Dünya markası ekmeğimizi, yöresel ürünlerimizi sahilde pazarlayabilmemiz için ne yaptınız?

Ama siz hala “imar” mazeretleri uyduruyorsunuz. Yapamadınız ama bizim katkımızı da elinizin tersiyle iterek, İBB’den gelecek milyonluk projeyi reddederek ilçemize büyük kötülük yaptınız.

Bu gün sayenizde sosyal, ekonomik, kültürel anlamda elli yıl öncesinin bile çok gerisine düştük.

İlçe başkanımız ve biz CHP ilçe yöneticileri hiçbir siyasi ayırım gözetmeden halkımızın her kesimi ile iç içeyiz. Gördüğümüz şudur; Halkımız geçmişte oy verenler de dâhil olmak üzere hem merkezi yönetimden hem de belediyeden umudunu kesmiş durumdadır. “Bu gün”, “yarın”, “yılsonuna kadar” “eceğiz”,”acağız” sözlerine artık kimse inanmıyor.

Evet, sorunlar çok büyük. Ama umutsuzluğa kapılmaya gerek yok! Hepsinin çözümü var.

Öncelikle Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız.

2024 Yerel seçimlerinde de oluşturacağımız “Vakfıkebir İttifakı” ile birlikte el ele, omuz omuza vererek, en doğru kararları alarak iktidar olacağız.

İşte o zaman Vakfıkebir makus talihini yenecek!

Aydınlık güzel günler çok yakın! Her şey çok güzel olacak! diyerek sözlerini tamamladı.