Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından 2019- 2020 Eğitim- Öğretim Yılı birinci kanaat döneminde not ortalaması 90’nın üzerinde bulunan 25 öğrenciye 12 bin TL tutarında nakit para ödülü verildi.


 
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’ndeki Anadolu İmam- Hatip Lisesi’nde de bir karne töreni düzenlendi. Karnelerini alan öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Okul Müdürü Hayrettin Deniz’in anonsu karşısında pürdikkat kesildiler. Okul Müdürü Hayrettin Deniz, Takdir Belgesi almaya hak kazanan öğrencileri davet ederek, takdir belgelerini öğrenciler huzurunda bizzat takdim etti.
 
Hayrettin Deniz daha sonra 25 öğrencinin, 12 bin TL ödül kazandığını bildirerek, ödüle hak kazanan öğrencilerin okulun çok amaçlı salonunda toplanmalarını istedi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Hayrettin Deniz, “Değerli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler. Bu gün 2019- 2020 Eğitim- Öğretim Yılı’nın son günü. Biraz önce karnelerinizi ve takdir, teşekkür belgelerinizi aldınız, emeklerinizin karşılığı olan para ödüllerinizi almak üzere burada toplandınız. Ben öncelikle çalışan bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum. Onlara emek veren başta anne ve babalarını ve çok değerli öğretmen arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Çünkü bir eserin ortaya çıkması gerçekten emek istiyor. Hele bu eser bir öğrenci ise, bir insansa, çok daha fazla emek istiyor” dedi.
 
“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”
Deniz, “Okulumuz, Vakfıkebir Anadolu İmam- Hatip Lisesi  gerçekten bu dönem güzel işlere imza attılar. İşte şu anda, başarı ortalaması 90 ve üzerinde olan öğrenciler olarak, sınıf birincileri olarak, deneme sınavı birincileri olarak ve bu dönem Hafız’lığını tamamlayan öğrenciler olarak buradasınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Bütün öğretmenler, aileller, veliler olarak da sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“İNSAN ÇOK DEĞERLİDİR”
Birinci dönem güzel şeylere imza attıklarını yineleyen Deniz, “Başta Okul- Aile Birliği ve yönetim kurulu olarak büyük başarılar yakaladık ve sporda Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkını kazandık. Liseler arası kompozisyon yarışmalarında emin olun, verilen ödüllerin yarıya yakınını bizim okulumuz aldı. Bunların yanında insanın çok değerli olduğunu söylüyoruz sürekli olarak. Rabb’imiz Kur’an’ı Kerim’de, ‘Ben insanları ve Cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım’ buyurmaktadır. İnsan, Rabb’inin bir eseri olduğu için, sonsuza kadar ahirette yaşayacak olan ve cennetine davet edilen aziz bir misafirdir. Onun için insan olarak çok kıymetliyiz. Ama bu kıymetimiz ancak Rabb’imizin emirlerine uyduğumuz takdirde oluyor. Cenab- Hakk  buyuruyor ki; ‘ Ben insanı en güzel şekilde yarattım, sonra onu aşağıların aşağısına attım. Ancak iman edenler ve salih emel işleyenler müstesna’. Bu yüzden imanlı, inançlı, karakterli, ahlaklı birer fert olduğumuzda vatanımıza, milletimize asıl hizmeti o zaman yapıyoruz demektir” şeklinde konuştu.
 
 “AKADEMİK BAŞARININ TAÇLANMASI LAZIM”
Akademik başarının da taçlanması gerektiğine vurgu yapan Hayrettin Deniz, “Koyduğumuz kıstası aştığınız için sizler zaten başarılısınız. Sizleri ve diğer öğrencilerimizi de 4 yıllık fakültelerde görmek istiyoruz. Bu bağlamda ödüllerin maddi yanını karşılayan, okulumuzun sürekli yanında bulunan Vakfıkebir İmam- Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu anda 90 ve üzeri not ortalaması bulunan öğrencilerimize 400’er TL, Hafızlığı yapıp bitirenlere 200’er TL, dönem birincilerine 100’er TL ve deneme sınavı birincilerine 100’er TL olmak üzere toplam 12 bin TL nakit para ödülüyle uğurlayacağız. Bundan sonra da bu başarıyı daha da yükseltmek zorundasınız. Hepinize güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum” dedi.
 
UÇAR: “İMAM- HATİPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”
Vakfıkebir İmam- Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı ve Vakfıkebir Yeni Camii İmam- Hatibi Ali Uçar ise yaptığı konuşmada, karne gününün hayırlı ve mübarek olması temennisinde bulunarak, derneğin kurulduğu günden beri öğrencilerin başarılı olması hususunda ve okulun fiziki yapısının güzelleşmesi yolunda bir çok gayretlerinin olduğunu ifade etti. Ucar, “Okulumuza ve öğrencilerimize gücümüzün yettiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. En çok yardımları da, okulumuzdan mezun olduktan sonra yurdumuzun çeşitli yerlerinde idarecilik yapan, esnaf olan, çalışan kardeşlerimizden de destek alıyoruz. Bu yıl 4 yıllık üniversiteyi kazanann 80’in üzerinde  öğrencimize burs veriyoruz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan Kaanlar Vakfı, ilçemizde faaliyet gösteren Kebir- Süt A.ş. , kapılarına gittiğimizde hiç bir zaman bizleri boş çevirmemişlerdir. Ayrıca okulumuzdan mezun olup da şu anda belediye başkanlığı yapan, Yargıtay ve Danıştay’da hakimlik yapan, kaymakamlık yapan bir sürü mezunlarımız vardır. Sizlerin de yolu bu olsun. Kurulduğu günden beri Vakfıkebir İmam- Hatip Lisesi  mezunu olarak başım dik yürüyorum, gurur duyuyorum, onun saadetini yaşıyorum. Sizler de gurur duyun ” şeklinde konuştu.
Daha sonra okul Müdürü Hayrettin Deniz, para ödülü almaya hak kazanan öğrencilerin isimlerini okuyarak kendilerini sahneye davet etti ve para ödülleri öğrencilere verildi.
Ödül törenine Okul Müdürü ve okulda görevli öğretmenlerin yanı sıra dernek başkanı Ali Uçar ve yönetim kurulu üyeleri  ile okul- aile birliği başkanı Yasin Yıldız katıldılar.