Vakfıkebir’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Vakfıkebir Gençlik Merkezinde üretimini yapılan siper koruyucu maskeler ilçedeki resmi kurumlara ve esnaflara dağıtılıyor.



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ve Vakfıkebir İlçe Gençlik Spor Müdürü Yunus Ali Civil, üretimini yapılan siper koruyucu maskeleri ilçe esnaflarına dağıtarak alınan tedbirlere uymaları ve maske takmaları konusunda gerekli uyarıları yaptılar.


 
BAŞKAN BALTA;  SOSYAL MESAFEYE DİKKAT
 
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı açıklamada; “Belki evde çok canımız sıkılıyor, belki sürekli evde durmaktan bunaldık. Biz kapalı bir yerde durmayı sevmeyen bir milletiz. Bu konuya önem göstererek dikkat etmemiz gerekir. Bu süreç de gördük ki; hastalık bulaşan insanların çevresindeki vatandaşlara yapılan testlerde pozitif çıkan vakalara oldu. Dolayısı ile sosyal izolasyon ve sosyal mesafenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bilhassa bunu Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve yetkililer sık sık ifade ediyorlar. Bizlerde vatandaşımızı bu nokta da sürekli uyarıyoruz. Sosyal mesafeye dikkat. Temastan uzaklaşmak. Hijyene dikkat etmek ve kendimizi izole etmek. Bunlara dikkat edersek bu hastalığın (covit-19) yayılım hızını düşürürüz. Sağlık sistemini de ayakta tutarız dedi.”
 
BAŞKAN SAĞLAM;  VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN MASKE KULLANIMI ŞART
 
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkaralar Odası Başkanı Kadem Sağlam İse; “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüse karşı tedbirlerimizi artırıyoruz. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile pazaryerleri, marketler, toplu taşıma araçları ve toplu çalışma yerlerinde maske takma zorunluluğu getirildi. Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse bilim kurulu tarafından maske takmanın önemi sıkça ifade edildi. Bugünde çarşı esnafımıza gençlik merkezimizin ürettiği siper yüz maskelerinin dağıtımını yapıyoruz. Bizim ilçe halkından ricamız evde kalmaları, zaruri durum olmadıkça dışarı çıkmamaları, çıkmaları gerektiği zaman hem kendi hem de çevresindeki vatandaşların sağlığı için maske kullanmalarının önemini anlatıyoruz” dedi.