TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu’nun canlı yayın konuğu olarak önemli açıklamalar yaptı, gelen soruları cevapladı.



Sağlık çalışanlarını tebrik ederek sözlerine başlayan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,“Sokağa çıkma yasağı gibi olaylarla yeni karşılaşıyoruz. Sokağa çıkma yasağında Türk insanının yaşadığı panik çok yersiz. Dünyanın ortak düşmanı haline gelmiş olan bir virüse karşı toplu halde bir mücadele var. Toplumsal olarak insanların kuşkuları ve kaygıları olabilir. 2 ya da 3 günlük sokağa çıkma yasağı ile sıkıntı yaşayacağız. Aç kalacağız düşüncemiz var. Bu olaylar başladığından beri hem Cumhurbaşkanımız hem de ilgili bakanlarımız şunu söylüyorlar: bunu bizde biliyoruz. Türkiye’nin gıda problemi yok. Türkiye’nin farklı alanlarla dahi sıkıntısı yok. Lakin biz tez canlı bir milletiz. Böyle bir açıklama yapılınca ilk defa da bu tarz açıklamalar ortaya çıkınca panik havası olması normaldir. İnşallah bundan sonra daha tedbirli ve güvenli bir şekilde olaylara yaklaşımımız olur.
“EN HAZIR ÜLKE BİZİM ÜLKEMİZDİR”
Vaka Türkiye’de görüldüğü günden itibaren bütün kurumlar önlemlerini alarak vatandaşlarımızla birlikte bu olayı en az hasarla atlatmak için bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu olay dünyada sadece sağlık yönü ile değerlendirilmiyor. Sağlık, ekonomi ve diğer alanları da ilgilendiriyor. Etkilediği bütün konuları Türkiye masaya yatırarak bu işin üstesinden nasıl geliriz diye düşüncesi içerisinde olduk. Tüm dünya ülkeleri ile kıyasladığımızda sağlık yönünden altyapısı en hazır olan ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti idi. Hastane bakımından örnek verecek olursak, 2002 yılında sağlık bakanlığının 894 hastanesi vardı, şuan 1518 hastanemiz var. Yoğun bakım yatak sayısından bakarsak 17 bin yoğun bakım yatağımız varken, şuan itibari ile 40 binlere kadar çıkmış durumda. Haliyle sağlık sektörü olarak bu tür alt yapımız çok şükürler olsun son derece iyi durumda. Bu tür anı olan vakarla anından müdahale edebilecek donanıma sahibiz.
“GÜÇLÜYÜZ AYAKTAYIZ”
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın bilim kurulu ile yapmış oldukları çalışmalar takdire şayandır. Devlet olarak bütün birimleri seferber ederek bu konunun üstesinden geliyoruz. Dünya ekonomilerini etkileyen çok büyük bir virüs olay ile karşı karşıyayız. Hayat durma noktasına geldi. İşte bu durumda devlet bütün insanlarını seferber etmiş durumda. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya destek veren insanlarımız var. İşini ve aşını kaybetmiş insanlara da devletimiz yardım yapıyor. Güçlüyüz ayaktayız her türlü sıkıntıda Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşının yanındadır. Eksikler olabilir, bu eksiklikleri bizlere iletsinler. Hiç kimse karamsar olmasın Allah’ın izni ile bu işin üstesinden geleceğiz. Esnaflarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından gelen bütün önerileri gerekli bakanlarımıza iletiyoruz. Yereldeki eksiklikleri elbette vatandaşlarımızın bizlere taşıması lazım. Bizde bu eksiklikleri ilgili bakanlara iletip vatandaşlarımızla birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz. Çözüm odaklı bakanlarımız çalışmalarına devam ediyor. İnşallah bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz.
YAPILAN HASTANELERİN DEĞERİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK
Esasında basit gibi görünüyor ama internet medyası bu iletişim kanalları çok önemli. Milletimizin de bu zamanlarda buna ihtiyacı olduğu gibi bizimde ihtiyacımız var. Bizleri de çok kıymetli hem şehirlerimizde Ankara’dan buluşturdunuz. Bunun devamını diliyorum.  Marifet itibara tabiidir. Ülkemizin başarılarında her zaman olduğu gibi bundan sonrada gurur duyarak alkışlamalıyız. Bu yapılan hastanelerin ne zaman işe yarayacağını hep beraber gördük. Türkiye’nin her tarafında insanlarımıza sağlık hizmetini ücretsiz olarak ayağına getiren 5 yıldızlı oteller gibi hastaneler yapıp Türkiye’ye kazandıran ve virüste mücadelede de öncülük yapan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Sağlık Bakanımız ilk günden itibaren virüsle mücadele de açık ve şeffaf bir şekilde milletimize güven vererek bu mücadeleyi sürdürdü. Başarılı çalışmalar yaptı. Onun nezdinde hem Sağlık Bakanımıza ve bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlara güç ve kuvvet versin. Dualarımız ve desteklerimiz onlarla beraber.
“ÇANAKKALE RUHU İLE ÇALIŞIYORLAR”
T.B.M.M de özellikle sağlık çalışanları ile ilgili kanun çıkarttık. Biz biliyoruz ki bu mücadele ne maaşla ne de farklı şeylerle beraber bir karşılığı yoktur. Bu sadece vatanını milletini insanlığı seven insanların mücadelesidir. Nasıl ki Çanakkale’de dedelerimizi bir saniye sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan savaştıysalar virüsle mücadele de sağlık çalışanlarımız aynı şekilde savaşıyorlar. Ayrıca çok çalışkan bir maliye bakanımız var. Millet adına maliyenin bütün imkânlarını seferber atmış durumda. Hem şehrimiz sayın Maliye Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Yine askeri, polisi, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımızla birlikte alınan önlemlerin uygulanmasında gece gündüz çalışan İçişleri Bakanımız ve personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca kabinedeki bütün bakanlarımızı tebrik ediyorum. Bütün imkânları seferber ederek çalışan valimiz emniyet müdürümüzü kaymakamlarımızı belediye başkanlarımızı ve bürokratlarımızı kutluyor teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun özellikle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum. Bu krizde be yaklaşan ramazan ayı nedeni ile hem şehirlerimize yardım eli uzattı. Milletimiz adına bütün imkânları seferber edeceğini söyledi. Ben kendisini kutluyor, başarılar diliyorum.
“ZAMAN SİYASET YAPMA ZAMANI DEĞİLDİR”
Vakfıkebir ilçemizden yayın yapıyorsunuz ilçemizde güzel hizmetler yapan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza bütün kamu çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Elbette eleştiriler olacaktır. Bu dönem siyaset yapma zamanı değildir. Bu işin siyaseti yoktur. Bu işte hep birlikte olmak zorundayız. Bu işin amblemi yoktur. Bütün yöre halkının sözcüsüyüz, temsilcisiyiz ve emrindeyiz. Bu dönemlerde birliğe beraberliğe kardeşliğe yardımlaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Bizler o yörenin evladıyız. Bizim kimseye bir zararımız olmadı. Bundan sonrada olmayacak. Bizim insanlara bakışımız amblemlere göre değil, Allah’ın yarattığı en güzel varlık insan olduğu için onları seviyoruz. Biz onları sevmeye devam edeceğiz. Bizi sevmeyenleri de sevmeye devam edeceğiz. Allah için seveceğiz. Ne olur cumhurbaşkanımızın, sağlık bakanımızın ve bilim kurlunun aldığı kararlara her beraber uyalım.“Evde kalalım Vakfıkebir, Evde kalalım Trabzon”