Vakfıkebir İlçesi Fevziye İlk ve Ortaokulunda "Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele" seferberliği kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünyayı Ekrana Sığdırma" temalı ilköğretim okullarına yönelik uçurtma şenliği düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nda (BMYK) alınan kararlar doğrultusunda toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla yurt genelinde bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatıldı.

Bu kapsamda uyuşturucu, sigara, nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Vakfıkebir’de uçurtma etkinlikler düzenlendi. Vakfıkebir İlçesi Fevziye İlk ve Ortaokulunda düzenlenen uçurtma şenliği, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Çok sayıdaki ilköğretim öğrencisi ve öğretmenleriyle birlikte hep birlikte etkinliğe katıldı. Etkinlik kapsamında toplumdaki her türden bağımlılığa dikkat çekmek amacıyla aynı anda havaya salınan onlarca uçurtmalar, renkli görüntülere sahne oldu.

“ÇOCUKLARIN YAŞANABİLECEK TÜM OLUMSUZLUKLARDAN KORUNMASI GEREKİR”

Şenlikte konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, çocukların yarınların büyükleri olduğunu ve onların yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan korunması gerektiğini hatırlatarak, "Dünyayı Ekrana Sığdırma' sloganıyla düzenlemiş olduğumuz uçurtma şenliği öğrencilerle birlikte burada olmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Teknoloji ve bilgisayar, hayatımızın büyük bir kısmını kapsamaya başladı. Bizler istiyoruz ki gençleri çocukluk yıllarında yaşadığımız gibi doğa ile iç içe olmalarını arzu ediyoruz." dedi. Doğadaki temiz havanın teneffüs edilmesiyle bireylerin sağlıklı bünyeye sahip olacaklarını belirten Altın, şöyle konuştu: "Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde yapılan bu etkinlikle öğrencilerimizi doğanın o eşsiz manzarasıyla, havasıyla ve renkleriyle buluşturduk. Bu sayede diğer okullardaki öğrencilerle de akran arkadaşlıkları kurulmuş oldu. Bugün Güzel bir anı, güzel bir hatıra, coşkulu bir gün geçirdik. Düzenlediğimiz etkinlikle aslında hedefimize ulaşmış olduk. Bu uçurtma şenliği ile bağımlılık konusuna dikkat çekmek, kaynaşmaya, tanışmaya, stres atmaya vesile olmak istedik. Bu sayede çocuklar, mutlu ve huzurlu güzel bir gün geçirdiler." Altın, yıl içinde okullardaki çeşitli kademelere yönelik bu tür etkinliklerin belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler okul bahçesinde açık alanda uçurtmalarını uçurdu. Bazı öğrencilere öğretmenleri ve aileleri de yardımcı oldu.  Bazı öğrenciler uçurtmasını metrelerce yükseğe uçurmasıyla büyük sevinç yaşadı. Uçuramayanlar ise rüzgarın daha da kuvvetli esmesini bekledi.

“SAHİL PARKIMIZIN YAPIMINA BU YIL İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ” “SAHİL PARKIMIZIN YAPIMINA BU YIL İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ”