Üç aylar başlıyor. 13 Şubat Cumartesi günü Receb-i şerifin ilk günü. 18 Şubat Perşembeyi Cumaya bağlayan gece ise Regâib Kandili.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan, üç aylar dolayısıyla yaptığı açıklamada; “İçinde bin aydan daha hayırlı gecenin bulunduğu Ramazan-ı şerifin habercisi olan kutlu bir mevsime giriyoruz.” dedi.

Müftü Şahan şunları söyledi:

13 Şubat Cumartesi  günü üç ayların ilki olan Receb ayının ilk günü. 18 Şubat Perşembeyi cumaya bağlayan gece de Regâib Kandilidir. Hepimize kutlu olsun!

Âhiret ticaretinin yapıldığı kazançlı bir pazar durumunda olan üç aylar, yılda ancak bir defa açılır ve üç ay boyunca devam eder. İstifade edebilenlerin çok şey kazandığı bu pazarı kaçıranlar gelecek mevsimi beklemek zorundadır. Tabii ömürleri yeterse. Kimse yarına çıkmaya garanti veremediği gibi gelecek mevsime yetişmeyi de taahhüt edemez. Öyleyse yapılacak iş, bu mevsimi çok iyi değerlendirmek, bunun için de onu elimize geçen son fırsat olarak kabul etmek. Üç aylar fırsat günleridir, çok bereketli bir kazanç mevsimidir. Bu günleri nasıl değerlendirmeliyiz diye sorulacak olursa deriz ki;

1- Bol bol Kur’ân-ı Kerim okuyalım. Okumasını bilmiyorsak bu günleri fırsat bilerek öğrenelim.
2- Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e salât ü selâmlar getirerek O'nun sünnetini hayata taşıyalım.
3- Beş vakit namazlarımızı kılalım. H
âlâ kılmıyorsak başlayalım. Kaza veya nafile namazlar kılalım.
5- İşlediğimiz günahlar için tevbe ve istiğfarda bulunalım.
6- Tutabildiğimiz kadar oruç tutalım ve elimizdeki imkanlar nispetinde muhtaç olan insanlara maddi yardımlarda bulunarak onları sevindirelim. Hayır-hasen
ât konusunda daha gayretli olalım.

Bu vesileyle mübarek üç ayların hayırlara vesile olmasını diler, tüm Vakfıkebirlilerin ve Alem-i İslâm'ın üç aylarını ve Regâib Kandilini tebrik eder, İslâm alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyâz ederim.”