Bilim Seferberliği çocuklara bilimi sevdirmek için YGA’nın başlattığı bir Bilim Seferberliği projesi için Türkiye çapında düzenlenen Bilim Yarışması’na Vakfıkebir Atatürk Ortaokul’da katılacak.

Bu proje ile Türkiye’nin en dezavantajlı bölgelerine en son teknolojiyi ulaştırarak; özgür düşünen, özgün projeler üreten, özgüvenli bireylerin yetişmesi amaçlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Türkiye’nin her köşesindeki ihtiyaç sahibi ortaokullara 5'er adet bilim seti ve 2 adet havacılık seti gönderilmektedir. Bilim seti gönderilen okullardaki öğretmenler online bir platform aracılığıyla bilim setinin sınıf içi kullanımına dair eğitimlere ve müfredata uygun deney ve proje içeriklerine ulaşabiliyor. Öğrenciler de bilim setleriyle hazırladıkları projelerle yılda 2 kez, Türkiye çapında düzenlenen Bilim Yarışması’na katılıyorlar.

Bu setler ile birlikte imkanlar dahilinde çevre okullarda da değişik etkinlikler planlayarak mümkün olduğu kadar fazla öğrencimizin bilimsel süreç becerilerine hakim olarak, sorgulayıcı ve problemlere çözüm önerisi getirebilen bireyler olarak yetişebilmesi için uğraş vereceğiz inşallah dedi

Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim; okulumuzun kodlama sınıfının tüm imkanları ile ilçemizdeki herkesin kullanımına açık olduğunu belirterek tüm öğrencilerimize öğretmenleri ile beraber kapılarının açık olduğunu söyledi.

Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Adem Albayrak;  Bu setler ile birlikte imkanlar dahilinde çevre okullarda da değişik etkinlikler planlayarak mümkün olduğu kadar fazla öğrencimizin bilimsel süreç becerilerine hakim olarak, sorgulayıcı ve problemlere çözüm önerisi getirebilen bireyler olarak yetişebilmesi için uğraş vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının katkıları ile hayata geçen bilim seferberliği projesi kapsamında okulumuz için talep ettiğimiz setlerimiz okulumuza geldi. Bu setler ile beraber okulumuzda ve çevre okullarda özellikle dezavantajlı öğrencilerimize bilimi ve kodlamayı sevdirmek, bilimsel bakış açısı kazandırmayı amaçlıyoruz dedi