Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürlüğü ilçemizde öğrenim gören üniversite öğrencilerini 11 ağustos 2017 tarihinde hain saldırı sonucu şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’i konu alan Kesişme: İyi ki Varsın Eren sinema filmine götürdü.

“VATAN İÇİN YAŞAYIP ÖLDÜNÜZ SİZ TOPRAĞA DEĞİL KALPLERE GÖMÜLDÜNÜZ”

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in öyküsünü anlatan "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmi, tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da gösterime girdi. Şehit Eren Bülbül'ün doğum günü de olan 1 Ocak'ta vizyona giren "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmi için Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürlüğünün organizasyonunda sinema etkinliği düzenlendi. Yoğun ilgi gören filmi Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil Gençlik Merkezi gönüllü ve üye gençleriyle birlikte izledi.

“TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİNDE İSİMLİ VE İSİMSİZ PEK ÇOK KAHRAMANI VAR”

Müdür Yunus Ali Civil filmin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelesinde isimli ve isimsiz pek çok kahramanının olduğunu, Eren Bülbül'ün de Eşref Bitlis, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin gibi terörle mücadelenin simge isimlerinden biri olduğunu söyledi. Şehit Eren Bülbül'ü anlatan güzel bir film izlediklerini dile getiren Müdür Civil, "Güzel bir prodüksiyon yapılmış, ben inanıyorum ki bütün gençlerimiz bu filmi mutlaka ve mutlaka izlemeliler. Bugün eğer bulunduğumuz mekanlarda rahat yaşayabiliyorsak onların hangi zorluklar, hangi güçlüklerle bunu sağladıklarını anlatan güzel bir filmi olmuş. Filmin oluşmasına destek veren, sponsor olan yapımcılarla oradaki oyuncuların da tarihe önemli belge geçtiklerini düşünüyorum. Filmden çok etkilendik. Gençlerimizin sosyal faaliyetlerini artıracak bu tür organizasyonları Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi olarak yapmaya devam edeceğiz dedi.”

“FİLMİ GÖZYAŞLARI ARASINDA İZLEDİK”

Filmin ardından gençlerin yaptıkları değerlendirme ise duygu doluydu. Genler; filmi çok beğendik. "Şehitlerimize bu kadar değer gösterilmesi, saygı gösterilmesi gerçekten güzel bir şey. Yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Filmi gözyaşları arasında izledik, "Çok acıydı, kelimelerle söylemekle ifade edilemiyor. Çok iyi bir film olmuş herkesin izlemesini tavsiye ederiz. Son sahnede olaydan iki dakika önce çekildiği fotoğrafta çok duygulandık. Askerlerimizin nasıl savaştığı, Türk askerlerimizin nasıl mücadele verdiğini gördük." ifadelerini kullandılar.