MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk başkanlığında ilçe teşkilatı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle İlçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek, Beyaz Saray Köfte Salonunda basın mensupları için bir yemek organizasyonu düzenleyerek günlerini kutladılar. Başkan Baltürk, “Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir” ifadesinde bulundu.

“MİLLETİN VİCDANINA SES OLMAKTASINIZ”

Başkan Baltürk düzenledikleri organizasyon sonrası yaptığı açıklamada, “Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, düşünce özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır. Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Gazetecilik, demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden siz değerli gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktasınız dedi.”

TÜRK MİLLETİ İÇİN TÜRKÇE YAZAN, ÇALIŞAN, EMEK VEREN BASIN CAMİASINI KUTLUYORUM

Başkan Baltürk, "21 Ekim 1860 tarihi Tercüman-ı Ahval Gazetesi yayınlanmaya başladığı gündür. Türk milletimizi bilgilendirmek adına, hızlı ve tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışıyla Türkiye’de ve dünyada neler olup bittiğini Türk milletimize aktararak vatandaşlarımızın bilgilendirmesini sağlayan gazeteciler, toplumun gözü kulağı niteliğindedir. Gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, Türk milleti için Türkçe yazan, çalışan, emek veren başta Vakfıkebir ilçemizin ve Büyükliman bölgesinin kıymetli basını olmak üzere tüm basın mensuplarını tebrik ediyor, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyor, şehit düşen, vefat eden gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

MHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatının yaptığı organizasyona İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk’ün yanı sıra MHP’li Belediye Meclis üyesi Şenol Bülbül, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Aynacı, Yasin Karadeniz ve İlçede görev yapan basın mensupları katıldı.