Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir ilçesi Hacıköy Mahallesinde bulunan Emniyet Uygulama Noktasını ziyaret ederek Kurban Bayramı öncesinde alınan tedbirleri yerinde inceledi, vatandaşlarımıza trafik kurallarına riayet etmeleri noktasında uyarılarda bulundu. Beraberinde İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mert Oğuztarhan ve İlçe Emniyet Müdür V. Merthan Çelikdağ ile birlikte Hacıköy Mahallesi sahil geçiş güzergahında bulunan trafik uygulama noktasına giden Kaymakam Uzan, buradaki noktada trafik kontrol ve denetimlerinde görev yapan güvenlik birimlerini denetleyerek, uygulamalar hakkında bilgi aldı.

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

“TRAFİK KURALLARINA RİAYET EDELİM!”

Trafik kontrol noktalarındaki uygulamaları yerinde inceleyen Kaymakam Uzan, emniyet kemeri kontrolü de yaptı. Kurallara uyan sürücülere teşekkür eden Kaymakam Uzan, aileleriyle birlikte tatil amaçlı gelen çocuklara da trafik kuralları ile ilgili bilgilendirme broşürleri verdi. Sürücülere aşırı hız yapmamaları, trafik kurallarına uymaları konularında ikaz ve uyarılarda bulundu. İçişleri Bakanlığının “Kırmızı Düdük” ve “Trafik Karnesi” uygulamalarıyla ilgili de araçlarda bulunan çocukları bilgilendirerek, çocuklara Sürücü olan babalarının hata yapması halinde uyarmalarını istedi. İçişleri Bakanlığımızın “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim” ile “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” projeleri hakkında da bilgiler veren Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, “Yol denetimlerinde yaptığımız projelerle ilgili sürücülere bilgiler veriyoruz. Onların bu kampanyalara ve projelere daha duyarlı hale gelmelerini sağlıyoruz. Gerek İlçe Emniyet Müdürlüğü, gerekse de İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz arife günü itibariyle denetimlerine başladı. Bayram süresi boyunca her gün yoğun bir şekilde denetimlerine devam edecekler. Sürücülerden ricamız kesinlikle hız yapmasınlar ve trafik kurallarına uysunlar. Kurallara uyulduğunda kaza olmaz. Olsa bile ölümlü kazalar olmaz. Onun için trafik kurallarına uyarak hareket edelim” diyen Kaymakam Uzan,“Öncelikle Vakfıkebir’li hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın, aziz milletimize, İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar, aynı zamanda sıla-i rahim yaptığımız, annemizi, babamızı, memleketimizi ziyaret ettiğimiz önemli günlerden birisidir. Karadeniz bölgesine gurbetten gelen vatandaş sayısı oldukça fazla. Çok sayıda kardeşimiz büyük şehirlerden bölgemize doğru kendi memleketlerine geliyorlar. Bu kapsamda da yoğun bir trafik akışı söz konusu. Emniyet ve jandarmadan oluşan güvenlik birimlerimizle, İçişleri Bakanlığımızın emir ve talimatlarıyla etkin güvenlik ve trafik tedbirleri alıyoruz” şeklinde konuştu. “Aşırı hız yapılmaması ve trafik kurallarına uyulması fevkalade önemli” diyerek, konuşmasına devam eden Kaymakam Uzan, “İçişleri Bakanlığımızın bunla ilgili önemli projeleri söz konusu. Vatandaşlarımızın sevdiklerine sağlıkla kavuşmaları ve sağlıkla tekrar yaşadıkları ortamlarına dönmeleri bizim için devlet olarak en önemli görev ve sorumluluğumuzdur” dedi. Sürücülerden dikkatli olmalarını isteyen Kaymakam Uzan, Kurallara uyalım, kimseyi üzmeyelim, sevdiklerimize sağlıkla kavuşalım huzur dolu bayram olsun” diye konuştu.

“TRAFİK YOĞUNLUĞUNA KARŞI TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

Jandarma ve Emniyet personelinin bayram süresince görev yapacağını vurgulayan Kaymakam Uzan, “Trafik yoğunluğumuz kontrol edilemez düzeyde değildir. Bayram süresince her ihtiyaç duyulan yerlerde uygulama noktalarımız olacak. Burada tüm kontroller yapılarak sürücülerin kurallara uyması sağlanacak. Trafik yoğunluğuna karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızdan da ricam kendi canları, sevdiklerinin mutluluğu için trafik kurallarına uysunlar. Bayramı sevdiklerimizle mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirebilelim. Bizler kazaların yaşanmaması ve huzurlu bir tatil için bayram süresince denetimlere devam edeceğiz dedi.”

Emniyet ve Jandarma ekipleriyle günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile Kaymakam Uzan’ın gün içerisindeki programı sona erdi.