Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ikinci haftasında Vakfıkebir de vatandaşlar, cuma namazı için Camilerin avlularını doldurdular.



Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın Büyükliman Mahallesi İmam Hatip Camiinde kıldırdığı Cuma Namazında Caminin girişinde vatandaşların sağlığını korumak amacı ile Büyükliman Mahalle Muhtarlığı ve Cami görevlileri tarafından Kolonya döküldü. Seccade, maske ve kolonya döken görevliler, sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda da uyarılarda bulundular.
Cami avlusunda seccadelerini sosyal mesafe kuralına uygun şekilde sererek saf tutan cemaat, hutbenin okunmasının ardından cuma namazını kıldı. Korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin ardından geçilen normalleşme sürecinde cemaatle kılınan cuma namazını Vakfıkebir’li vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak kıldı.
Covid-19 salgının yayılmasının önüne geçilmesi için bir süredir camilerde toplu namaz kılınmıyordu. Alınan önlemlerin ardından gelinen süreçte geçen hafta toplu ibadete açılan camiler, bu hafta da ikinci kez cemaatiyle buluştu. Cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, İlçe Kaymakamlığı ve Müftülük tarafından belirlenen camilerde maskelerini takarak ve sosyal mesafe kurallarına uyarak hazır bulundu. Normalleşme adımları kapsamında toplu olarak kılınan cuma namazına ilgi oldukça yoğundu. Vakfıkebir'de de yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler, ikinci kez cemaatine kavuştu. Girişte Kolonya dökülen vatandaşlar, 1,5 metre mesafeyle saf tuttu. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal hutbede, “Ahrete İman” konusunda vatandaşlara bilgiler verdi.
Vatandaşlar, namaz sonrasında da camiden kurallara uygun şekilde çıkarak dağıldı.