Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı, Çarşıbaşı ilçelerinden Vakfıkebir’e taşınmakta olan özel eğitim öğrencilerimizin araçlarının denetimleri yapıldı. Vakfıkebir Özel Eğitim Meslek Okulu önünde yapılan denetimlerde görülen eksiklikler tespit edilerek gerekli uyarılar yapıldı. Halk Eğitimi Merkezinde Okul Müdürleri toplanarak taşımalı eğitim ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

JANDARMA VE POLİS GÖZ AÇTIRMIYOR

Vakfıkebir’de 2021/2022 Eğitim öğretim yılı ikinci döneminde öğrencilerin ders başı yapmasıyla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli personeller, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri servis araçlarına yönelik denetimlerine ara vermeden devam ediyorlar. Vakfıkebir’de 2021/2022 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin ve okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemeye ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim öğretimlerini sağlamaya yönelik Vakfıkebir İlçe Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından denetim ve kontroller titizlikle devam ediyor. Yol güzergâhlarında durdurulan ve okul bahçelerinde denetlenen servis araçlarının evrak kontrollerinin yanı sıra araç güvenlikleri de denetleniyor. Trafik güvenliği açısından bilgilendirmelerde bulunan Jandarma ve polis ekipleri, kurallara uyan servis şoförlerine teşekkür ediyorlar.

Okul servis araçlarına yönelik denetim yapan ekipler, servis şoförlerinin evraklarını kontrol ederek Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Evraklarında eksiklik bulunan şoförlere ise cezai işlem uygulandı. Denetimde tek tek durdurulan okul servislerindeki öğrenci ve servis görevlilerine gereken kurallar hatırlatıldı. Yapılan denetimlerde, okul servis araçları yönetmeliğine aykırı araçlara cezai işlemler uygulandı. Denetimlerin sıklıkla ve farklı noktalarda yapılmaya devam edileceği belirtildi.

“DENETİMLERİ YERİNDE BULUYORUZ”

Denetimleri yerinde bulduğunu söyleyen servis şoförleri, “Denetimler çok güzel. Bunların devamı gelsin. Bu işi doğru yapan yapmayan ortaya çıkıyor. Denetimlerde evraklarımızı kontrol ediyorlar, uymamız gereken kurallar hakkında bilgi verip yeni değişen kurallar varsa onların bilgisinide bizlere aktarıyorlar. Ehliyetimiz, yeterlilik belgesi olsun tüm evraklarımızı kontrol ediyorlar. Ayrıca araçların servis için uygunluğu ve güvenli olup olmadığı da kontrol ediliyor. Denetimler bizi sevindiriyor” dedi.

Denetimlerin yapılmasını olumlu bulduğunu söyleyen Öğrenci velileri ise, “Yaygınlaştırılması konusunda daha fazla adım atılması ve belli aralıklarla bunun kontrolünün yapılması gerekiyor” dediler.