Bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleri Kapsamında %50 Hibeli Makine ve Ekipman Desteği ve %50 Hibeli Düve Alım Desteği Konusunda Üreticilere ve Yatırımcılara Vakfıkebir İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında şu ifadelere yer verildi, tarımsal kalkınma destekleri kapsamında kırsal ekonomik altyapı yatırımları tarımsal makinelerine yüzde 50 hibe desteği verdiklerini bildirdiler. Hak sahiplerinin 20 Ocak 2023’e kadar başvuru yapabileceğinin altı çizildi. Yapılan bilgilendirmede, “Bakanlığın resmi web sayfasından başvurularınızı yapabilirsiniz. Makine ekipmanları 5 bin liradan 500 bin liraya kadar devam ediyor. Makine aldığınızda yüzde 50’si bizden, yüzde 50’si sizin katkı payınızla yüzde 100 sizin oluyor. En az bir yıllık bakanlık kaydı olması şartı ile çiftçiler, gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabiliyorlar.” diye açıklama yapıldı.

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

BAŞLICA MAKİNE EKİPMAN LİSTESİ

Motorlu Çapa Makineleri, Çayır Biçme Makineleri, Meyve Sebze Kurutma Makineleri, Dal Parçalama Makineleri, Fındık Toplama Makineleri, Süt Soğutma Tankları, Akülü Budama Makasları, Fındık Harman Makineleri, Süt Sağım Makineleri, Motorlu Tırpanlar, Akülü Çay Hasat Makineleri, Arıcılık Makine ve Ekipmanları, Atomizörler, Ağaç Dal Silkeleme Makineleri, Canlı Balık Nakil Tankları, İlaçlama Pülverizatörleri, Fındık ve Ceviz Kurutma Makineleri, Mobil Güneş (Solar) Enerjisi Paket Sistemleri