Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Sosyal Medyadan Sosyal Meydana' projesi kapsamında, Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürlüğü Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler tarafından gençlerimizle birlikte ilçedeki spor salonu ve okul spor salonlarında birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Zeka oyunları, Voleybol, Masa Tenisi, Bilek Güreşi, Dart ve Ok Atma gibi daha öncesinde bitirilen ve Gençlik Merkezi gönüllüleri ile liderlerince uygulamalı olarak yapılan çalışmalar, meraklı gözlerin ilgi odağı oldu. Her yaştan insanın katıldığı projede sosyal medya bağımlılığına dikkat çekilerek, gençlerin meydanlara çekilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

“GENÇLERİMİZİ TELEVİZYON VE SOSYAL MEDYA ALIŞKANLIĞINDAN UZAKLAŞTIRMAK AMAÇLADIK”

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, gençlerin cep telefonlarını bir kenara bırakarak, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılma şansı yakaladığını belirtti.

Müdür Civil, “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana projesi kapsamında, yapılan çeşitli etkinlikler ile gençlerimizi televizyon ve sosyal medya alışkanlığından uzaklaştırmak amaçlanmaktadır. Gençlerimizin sosyal medya bağımlılığının azaltılarak, hayatın her alanında etkili bir şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ projesi 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Proje kapsamında gençlerin sosyal medya bağımlılığını azaltmak, onları toplumla bir araya getirip milli ve manevi değerlerimizle sosyalleştirmek; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amaçlanıyor. Değerli vaktimizin birçoğunu ayırdığımız sosyal medyadan bir nebze uzaklaşıp, birlik ve beraberlik ruhu içinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirerek sosyal meydana indiğimiz etkinliğimizle, gençlerimizin keyifli vakit geçirdiğine inanıyoruz” dedi.