Trabzon Büyükşehir Belediyesi kültürel mücadele kapsamında Vakfıkebir de mahalle Muhtarlarına “Sahipsiz Hayvanlar ve Vektörle Mücadele” konulu bilgilendirme programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Selahattin Yazıcı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, İlçe Emniyet Müdür vekili Merthan Çelikdağ, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle muhtarları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, muhtarlara sokak hayvanları ve vektörle (hastalık yayan canlı) mücadele alanlarında yapmış olduğu çalışmalar hakkında Vakfıkebir İlçesi Mahalle muhtarlarını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi çok amaçlı Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı’nın sunumuyla yapıldı.  Toplantıda muhtarlar ile çözüm ortaklığı konusunda müzakereler yapıldı. Trabzon’un 18 ilçesinde kaymakamlıklar ile işbirliği içinde yürütülen toplantılar; Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Köprübaşı, Maçka Ortahisar ve Of ilçelerinde daha önceden yapılmıştı. Uzman ekipler Veteriner Hekim Elif Can Sinan ile Ziraat Mühendisleri Cihat Çolak ve Recep Bektaş tarafından Vakfıkebir İlçesinde yapılan sunum ardından öğleden sonra ise Tonya İlçesinde mahalle muhtarlarına da seminer sunumu verildi.  Diğer ilçelerde de kaymakamlıklarının aracılığı ile muhtarlara seminer verilmeye devam edecek.