Vakfıkebir Soğuksu Mahallesi'nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Allah'ın rızası gözetilerek tüketilen bir ömür, baştan sona duadır, ibadettir." dedi.
MÜFTÜ KÖKSAL: "ALLAH'IN RIZASI GÖZETİLEREK TÜKETİLEN BİR ÖMÜR, BAŞTAN SONA DUADIR, İBADETTİR"



Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçedeki camilerde program dahilinde sürdürdüğü ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ kapsamında, ilçe müftülüğüne bağlı Soğuksu Mahallesi Merkez Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Müftü Köksal, namazdan önce cemaate, Müslüman'ın yaşamında duanın önemi üzerine yaptığı sohbetinde, Allah'ın rızası gözetilerek tüketilen bir ömrün, baştan sona bir dua ve ibadet olduğunu ifade etti. İlçe Müftüsü Köksal konuşmasında; "İmanın en önemli göstergesi ve ibadetin özü olan dua, Allah ile kul arasında kuvvetli bir irtibattır. Dua, insanın bütün benliğiyle Allah’a yönelerek maddi ve manevi isteklerini ve halini O’na arz etmesidir. Dua, sadece beş vakit namazın sonuna sıkıştırılmış veya belli zamanlarda yapılması gereken bir ibadet değildir. Müslüman'ın, hayatının tamamında dua olmalıdır ve hayatı duasız düşünmek mümkün değildir. En önemli ibadet olan namaz da aynı zamanda bir duadır. Bir ayette de, “Duanız (kulluğunuz) olmasa Rabbim size ne diye değer versin." buyurulmak suretiyle, insanın ancak Allah’a yönelişiyle değer kazanabileceği belirtilmiştir. Allah katında bizim değerimiz, duamız sayesindedir. Duamız yoksa bir değerimiz de yok demektir. Allah'ın rahmetinin üzerimizde dolaşması, dualarımız sayesindedir. O nedenle, bir an bile duadan uzak kalmamalıyız. Allah'ın rızası gözetilerek tüketilen bir ömür, baştan sona duadır, ibadettir. O nedenle, hayatımızı Allah'ın rızasına uygun yaşamalıyız. Allah'ın bize verdiği bütün imkan ve nimetleri, O'nun rızasına uygun kullanmalıyız. Yaptığımız ve yapacağımız her bir işte O'nun rızasını gözetmek mecburiyetinde olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız." sözlerine yer verdi.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, daha sonra sabah namazını kıldırdı. Namazın ardından yapılan tesbihat, dua ve aşrı şerif tilavetiyle program sona erdi. Müftü Köksal, programa iştirak eden herkese teşekkür etti ve Allah’ın rahmet ve bereketinin üzerlerine olması dua ve niyazında bulundu.
Mahalle Muhtarı Ali Aydın ve vatandaşların yanısıra, bazı din görevlilerinin de iştirak ettiği program sonrası, caminin çay ocağında cemaate kahvaltı ikramında bulunuldu.