Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi toplantı salonundaki semineri Trabzon Valiliği İdare ve Denetim Müdürü Selami Turhal,  Sosyal Etüt ve Denge Müdürü Mehmet Akbulut verirken seminere Vakfıkebir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz eşlik ederken mahalle muhtarları katıldı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatları gereği, Valilik Makamının onayları ile Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini etkin, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde sunabilmeleri, sorunları en kısa sürede yetkili makamlara ileterek koordinasyon içerisinde olabilmeleri ve muhtarlık müessesesi ile görev, yetki ve sorumluluklarını daha kapsamlı bir şekilde kavrayabilmeleri amacıyla Vakfıkebir de görev yapan muhtarlara yönelik eğitim semineri düzenlendi.  Müdürler Turhal ve Akbulut’un sunumundaki eğitim programı İl ve İlçe yönetimi, muhtarlık müessesesi ve organları, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları, muhtar bilgi sistemi (MUHBİS) tanıtılması, mekânsal adres kayıt sistemi (MAKS), muhtarlarca şüpheli adres bildirimi, Metruk yapı bildirim modülü hakkında muhtarlar bilgilendirildiler.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAHALLE SEÇİM SONUÇLARI" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAHALLE SEÇİM SONUÇLARI"

“SİZLERLE ÇALIŞMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ”

Vakfıkebir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz yaptığı açıklamada; “Değerli mesai arkadaşlarım, Demokrasimizin temel taşları, değerli muhtarlarımız hepinizi saygı ile selamlıyorum. Öncelikli hepinize işlerinizde kolaylıklar diyor, başarılar diliyorum. Belediyeler, Kaymakamlıklar, Valilikler, muhtarlıklar, Devletin yerel düzeydeki kamu hizmetlerinin yürütülmesi noktasında en temel unsurlardır. Bunlar arasındaki işbirliği, koordinasyon, karşılıklı iyi niyet iyi bir sonucun elde edilmesi noktasında temel unsur. Biz Kaymakamlık olarak bizleri ilgilendiren konularda 24 saat kapımız sizlere açıktır. Bizi aşan konular olursa ilgili makamlara iletip takipçisi oluyoruz. Hep birlikte işbirliği içerisinde sizlerle birlikte çalışmaktan son derece mutluyuz” dedi.

 “MUHTARLARIN GÖREVİ HALKA HİZMET ETMEKTİR”

Eğitim seminerinin önemine dikkat çeken Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, “Sayın Cumhurbaşkanımız Beştepe’de kaymakamlar, belediye başkanları ve valiler sizin emrinizdedir” derken bizlere ne kadar önemli görevler düştüğünü vurgulamaktadır. Tabiiki Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Valiler bizim amirlerimizdir. Asla bir saygısızlık olamaz. Bizler muhtar olarak haddimizi, görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz.  Muhtarların millete hizmet etmekten başka misyonu ve vizyonu asla yoktur”şeklinde konuştu.