Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere yönelik ilki düzenlenen, dört haftalık "Evliliğe İlk Adım" seminerlerini tamamlayan 13 kişiye sertifikaları verildi.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde, yeni evli ve evliliğe ilk adımı atacak çiftlere yönelik düzenlenen 'Evliliğe İlk Adım' seminerleri, ilçe müftülüğü seminer salonunda verildi.
Vakfıkebir İlçe Vaizleri Ekrem Akbaş, Hatice Semiz ve Trabzon Ortahisar İlçe Vaizi Nagehan Cihan tarafından verilen ve haftada iki gün olmak üzere dört hafta süre ile devam eden seminerler sonunda katılımcılara İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçe vaizleri Ekrem Akbaş ve Hatice Semiz tarafından sertifikaları verildi.
Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması, korunması, güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla düzenlenen dört haftalık seminerlerde katılımcılara slayt-sunum eşliğinde; 'Nikâh ve Sorumlulukları', 'Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik', 'Ailemin İletişim Dili', 'Ailede İffet ve Mahremiyet', 'Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun', 'Çocukla Şenlenen Yuvalar', 'Evlilikle Büyüyen Ailem', 'Ailede İffet ve Mahremiyet', 'Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı' ana konu başlıkları altında, Kur’an ve sünnet ışığında bilgiler verildi.
YETERLİ MÜRACAAT OLURSA DEVAM EDECEK
Seminerlerin, yeterli müracaat olması durumunda bundan sonra da devam edeceğini belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, seminerleri veren ilçe vaizlerine ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Ailede ve eşler arasında sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda önemli bilgilerin paylaşıldığı 'Evliliğe İlk Adım' seminerlerine katılmak isteyen yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlerin, İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna müracaat ederek isimlerini yazdırmaları yeterli olacak.