15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit mezarları ziyaret edilerek kabirleri başında dualar edildi.



Şehit mezarlık ziyareti ve mevlit programına İlçe Kaymakamı Sayın Mesut Yakuta, İlçe Jandarma Komutanı Safa Akgün, İlçe Emniyet Müdür Vekili Merthan Çelikdağ, Askerlik Şubesi Başkanı Oğuzkaan Fahrioğulları, İlçe Müftüsü Recep Şahan ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral katıldı. Ardından Vakfıkebir Yeni Camide tüm şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Kaymakam Mesut Yakuta şehitlik ziyareti sonrası yaptığı açıklamada; “15 Temmuz, Ülkemize ve Türk Milletine karşı hedef alanın menfur bir kalkışma söz konusu oımuştur. Türk Milletinin kendi ayağa kalkışıyla da bertaraf edildi. O yüzden birlik beraberlik ve demokrasi günü olarak ilan edildi. Anma törenlerine bugün şehitlik ziyaretiyle başlamış olduk. Bizler protokol temsilcileri olarak Vakfıkebir halkını temsilen şehitliği ziyaret edip dualar ettik. Kaymakam Yakuta, Ülkemiz bize şehitlerimizin emaneti. Bunun bilincindeyiz ve şunun da bilinmesini istiyoruz ki bu Şehitlerin kanıyla sulanıp kutsal vatan haline gelen Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini hiçbir güç tarihte yok edemedi. Bundan sonra da yok edemeyecektir. Her Türk vatandaşı bu ülke için canını seve seve verecektir. Bağımsızlığımız kendi bayrağımız altında yaşamak en büyük ayrıcalığımızdır. Genç nesillerle birlikte ülkemize gelecekte muasır medeniyetler seviyesini en üst seviyesine çıkarmak hedefimiz olacaktır. Bizim başka milletlere de saygımız, sevgimiz var. Ama milletimizi de hedef alan hiçbir saldırıya da kayıtsız kalamayız. Türk Milleti kendi içinde bir oldukça, kendisiyle savaşmadıkça Türk Milleti’ni hiçbir güç yıkamaz. O yüzden bütün milletimizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.