Vakfıkebir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 20 Şubat 2015’te karşıt görüşlü öğrenciler tarafından şehit edilen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına Satranç Turnuvası düzenlendi.


 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından turnuvanın açılış konuşmasını Vakfıkebir Ülkü Ocakları eski Başkanı Murat Aksoy yaptı. Aksoy konuşmasında, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’de İzmir’de PKK’lıların saldırısı sonucu şahadet şerbetini içti. Bu şahadet sürecini hepinizin araştırmasını rica ediyorum. Sizlerin de bu bilinci üzerinize almanızı istiyoruz. Ülkü Ocakları her zaman milletinin, bayrağının yanındadır. Üniversite hayatınızda hepinize başarılar diliyorum, hepinizi ülkü ocaklarına davet ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene…”
 
Turnuvanın amacına yönelik olarak bir konuşma yapan Vakfıkebir Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkan, “Başbuğ Alparslan Türkeş’in ülkü ocaklarının neferlerine her seslenişinde söylediği gibi “Yiğit Bozkurtlarım”. Son şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvasına ve programımıza hoş geldiniz. Yiğit Bozkurtlar. Oğuz Kaan’ın yaktığı ateş ile başlayan, Türk Tarihi’nin yol aldığı zaman tünelinde nakış gibi işlenen Türk Milliyetçiliği davasını temsil ettiğiniz davamızın her bireyi; Çin Sarayını basacak kadar çılgın ama, Türk Milleti’nin esaretine canı pahasına başkaldıracak bağımsızlık aşığı Kürşad’tan, devleti yeniden ayağa kaldıran Bilge Kaan’dan,  Avrupa’yı titreten Atilla’dan, Anadolu’nun mührünü kıran ve bizlere bu cennet yurdun kapılarını açan Alparslan’dan, Söğütte küçük bir beyliğin beyi iken bile kurduğu hayalleri gerçekleştirmek için Bizans’a akınlar düzenleyen Osman Gazi’den, Peygamberimizin müjdelediği “şanlı komutan” olabilmek için 8 yaşından itibaren çalışan, savaşın en kızgın anında hırsını alamayarak atını denize sürecek kadar, gemileri karadan yürütecek kadar gözü kara Fatih’ten, Mina Çölü’nü tüm ordusu ile kısa sürede aşan Yavuz’dan, Avrupa’da kendine denk hükümdar bulamayacak kadar büyüyen Kanuni’den, devletin en buhranlı zamanlarında dahi bir karış toprak kaybetmeyen Abdülhamit Han’dan, öldü denilen bir milleti tekrar ayağa kaldıran ve hedefini muasır medeniyet olarak belirleyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ten, küllenen Türk Milliyetçiliği ateşini tekrar harlayan ve eskisinden daha parlak olabilmesi için hayatını buna adayan BAŞBUĞ Alparslan Türkeş’ten feyiz almalıdır” dedi.
 
“FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU SON ŞEHİDİMİZ OLMAYACAK”
Erkan konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Feyiz almalıdır ki; geçmişimizden güç alıp geleceğimize sağlam adımlarla yürüyebilmelidir. Bizlerin burada toplanmamızın sebebi olan ülkücü hareketin şehidi, vatan sevdalısı, kanı ve canı pahasına davasını yaşayan ve yaşatmaya çalışan Fırat Yılmaz Çakıroğlu asla son şehidimiz olmayacaktır. Tıpkı ilk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’ ın son şehidimiz olmadığı gibi. Vatan sevmenin bir bedeli var ise bizler bu bedeli en ağır şekli ile ödemeye hazır vatan sevdalıları olarak diyoruz ki; “Vatan hainleri var olduğu sürece, vatanımıza göz dikenler dünya üzerinde bulundukça”  biz buradayız ve dimdik karşılarındayız. Artık bizler için 2 saf var: Vatanını sevenler ve onu yüceltmek için mücadele edenler, vatanını sevmeyenler ve onu parçalamak için çalışanlar.
Türk Milleti asla, ama asla telaş duymasın. Dünya üzerinde tek bir ülkücü kalana kadar bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti asla yıkılmayacaktır”.
 
TÜRK VATANININ BEKÇİLERİ OLACAĞIZ”
Erkan ayrıca, “Türk”, kelimesinin geçtiği her yerde var olacak, Türk, düşmanları üzerine yıldırım gibi düşmek için liderinden işaret bekleyecek bizler, ülkücüler her daim Türk vatanının bekçileri olacağız. Bunları yaparken, bir elimizde kutlu davamızın ruhu Kur’ an, diğer elimizde kutlu davamızın bedeni olan Türk Milliyetçiliği aydınlarının bizlere yaktığı ışık olacaktır. Siz Ülkü Ocaklı “Yiğit Bozkurtlar”, her daim bulunduğunuz her alanda en iyi olabilmek için çalışmalısınız. Çalışmalısınız ki vatana hizmet için gerektiğinde onun için yaşamak zorunda olduğunuzu bilmelisiniz. “Başarı için muntazam, plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız” diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’i asla unutmamalıyız. Kendini hayata dair donanım olarak iyi yetiştirmiş Türk Milliyetçisi, vatan sevdalılarına eskisinden daha çok ihtiyacımız var. Bizlerin dolduramadığı alanların yakın tarihimizde, dış güçlerin işbirlikçileri tarafından doldurulduğunu acı tecrübelerle gördük. Bir daha bunları yaşamamak için dinimizin ilk ayeti olan “Oku” emrini yerine getirerek Fizik, kimya, biyoloji, tarih, sosyoloji, matematik ve felsefe alanlarında olabildiğince iyi olmalı ve teknolojiyi en üst seviyede kullanmalıyız. Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi “Ayaklarımız yerden kesilmemek kaydıyla parmaklarımızın ucuyla yıldızlara ulaşabilmeliyiz”.  Ulaşabilmeliyiz ki Fıratlarımız, Ruhilerimiz, Mustafalarımız rahat uyusun. Hayatınız boyunca ÜLKÜCÜ kelimesinin ağırlığını taşıyacağınızı ve yaşadığınız sürece “Yiğit bir Bozkurt” olarak yaşamayı, ölürken de vatan için çarpan bir kalbin asla durmayacağını unutmayınız. Sizleri, bunları yaparken “muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızda var olduğunu” unutmamanız dileği ile Allah’a emanet ediyorum. “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadelerine yer verdi.
 
ERKAN: “ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Vakfıkebir Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkan da yaptığı açıklamada, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu tabii ki son şehidimiz değildir. İlk şehidimizin Ruhi Kılıçkıran olduğu gibi. Şehidimizin ismini bazı kurum ve alanlarda yaşatacağız. Bu etkinliği şehadetinin yıl dönümüne denk getirdik. Mekanı cennet olsun. Bu kutlamayı Ülkü Ocakları olarak devam ettirmeyi istiyoruz. Vakfıkebir’de bu ilk oldu. İleriki yıllarda, şehadetine denk gelen günlerde de bu tür etkinlikleri tekrar ederek geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen ödüllü turnuvaya lise ve ortaokullar kategorisinde 143 yarışmacı katıldı. Yarışmalar sonunda birinciye ’ye 500, ikinciye 300 ve üçüncüye de 200 TL nakit para ödülü verildi.