TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezini ziyaret ederek efsane Müdür Mustafa Turupçu’yu özlemle anarak unutmayacaklarını söyledi.

Gençlik merkezi benim yaşam felsefem deyip günün 24 saatini orada gençlerle geçiren ve gençlik için ne yapabiliriz deyip hayatını gençlere adayan güzel gönüllü bir şahsiyetti. 24 Mayıs 1957 yılında Vakfıkebir de doğdu. KTÜ, Fatih Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 1982-1990 yılları arasında çeşitli illerde öğretmenlik yaptı. 1994-2008 yılları arasında Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008-2011 yılları arasında Halk Eğitim Merkezi Başmüdür Yardımcılığı görevi yaptı. 2012 yılında Ballı Ortaokulu Müdür Yardımcılığı ve aynı yıl İlçe Spor Müdürü görevi yaptı. 2011 yılından bu yana Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürütmekte idi. 2019 yılında görevi başındayken geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Turupçu’nun ismi gençlik merkezinde yaşıyor.

“VAKFIKEBİR VE GENÇLİĞİN SEVDALISI BİR İNSANDI”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta; Mustafa Turupçu’nun isminin Vakfıkebir Gençlik Merkezi’ne verilmesinde emek harcayanlara teşekkür ediyorum. Balta, “Mustafa Turupçu hocamız, Trabzon Sevdalısı, Vakfıkebir sevdalısı,  gençliğin sevdalısı, bayrak ve vatan sevdalısı, dost sevdalısı bir ağabeyimizdi. Tanıdığım günden beri hiç kimseyi darıltmayan, sırf mesleğini yapmaya gayret eden insan sevdalısı bir abimizdi. Kendisini bu ilçenin gençlerine adamıştı. Sürekli proje üreten ve gençlik adına bir şeyler yapma gayretinde olan bir büyüğümüzdü. Mustafa hocamızın adı gençlik merkezimizle bütünleşmişti. 2019 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat ederek aramızdan ayrıldı. Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. İsminin ilçemizde ve bilhassa gençlik merkezimizde yaşatılması için önemli girişimlerde bulunan ve bunu başaran değerli TBMM Çevre Komisyon Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum dedi.

“BURADA EĞİTİM ALAN GENÇLER İNŞALLAH ONU ÖRNEK ALACAK”

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Vakfıkebir ilçemizde Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi’ni de ziyaret ederek Turupçu anısına yapılan ve kısa öz geçmişinin yazılı olduğu pano önünde rahmetli Turpçuyu özlemle andıklarını söyleyerek, onu unutmamız mümkün değil dedi.

TBMM Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta, “Sayın Mustafa Turupçu’nun ölümünden sonra isminin yaşatılması için Belediye Başkanımız ve ilçe Başkanımız çeşitli girişimlerde bulunarak bizleri bilgilendirmişlerdi.  Mustafa Turupçu ağabeyimiz gençlik merkeziyle özdeşleşmiş olduğuna göre ölümünden sonra isminin de yaşatılması bizim için görev olmuştu. Bizlerde bu bilinçle Mustafa Turupçu’nun ismi gençlik merkezinde yaşatmak için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk. Kendim konunun bizzat takipçisi olarak bu isim konusunu Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na iletmiştim.  Sayın Bakanımızın oluruyla da Mustafa Turupçu hocamızın ismi Vakfıkebir Gençlik Merkezimize verilmiş oldu. Mustafa Turupçu hocamızın isminin özdeşleştiği yerde olacak olması başta kendini adadığı gençlerde ve bizlerde büyük bir sevince neden olmuştu. Bu vefalı görevin yerine gelmesini sağlayan ve kararı veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Vakfıkebir adına teşekkür ediyorum. Bu güzel insan, eğitime çok büyük katkılar sağladı. Onun isminin yaşatılması önemli. Onu bir kez daha rahmetle ve özlemle anıyorum. Burada eğitim alan gençler inşallah onu örnek alacak. İsmini unutmayacak, unutturmayacak. Ailesine tekrar baş sağlığı diliyorum. Mustafa Turupçu’yu unutmamız mümkün değildir. Mekanı Cennet olsun" diye konuştu.