Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında kedi, köpek ve gelinciklerin hareketlerinin takibi ve hayvan hastalıkları ile daha etkin mücadele etmek amacıyla ev hayvanlarının kimliklendirilerek, elektronik ortamda kayıt altına alınması için protokol imzalandı.

SON BAŞVURU 31 ARALIK 2022

Bilindiği üzere "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” 26/2/2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmelikle Tarım ve Orman Bakanlığınca, ev hayvanı sahiplerinin, kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak, doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri Bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerine süresi içinde bildirmesi zorunlu hale getirildi.

AĞRISIZ VE ZARARSIZ BİR İŞLEM

Sahipli kedi ve köpeklerin mikroçip takılarak kimliklendirilmesinin yasal bir sorumluluk olduğunu hatırlatan Başkan Sayın,  hayvan sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar Tarım İlçe Müdürlükleri veya Özel Veteriner Hekim Kliniklerine müracaat ederek bu işlemi yaptırmaları gerektiğini söyledi. 

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

SOKAĞA TERK ETMELERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Mikroçip işleminin oldukça ağrısız bir işlem olduğunu söyleyen Başkan Sayın, mikroçip patili dostlarımızın deri altına ağrısız bir şekilde yerleştiriyor. Kimliklendirme işlemi ile sokağa terk etmelerin önüne geçilmesi de hedefleniyor. Hayvanını sokağa terk edenlere 2724 TL, Kayıt yaptırmayanlara ise 1634 TL idari para cezası uygulanacak. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ise 6 aylığa kadar olan pet hayvanlarımız cezasız kayıt altına alınacaktır.