Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Esin Turan, Azime Bektaş ile birlikte, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçemizdeki sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek, doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini kutladılar.

TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİNDE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MUKADDES BİR YERİ BULUNMAKTADIR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ sözünün, Türk hekimlerine olan güvenin büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Türk milletinin geleceğinde hekimlerin mukaddes bir yeri bulunmaktadır. İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir yaşam sağlamak adına sağlık çalışanlarımız bütün zorluklara göğüs geriyor. En önemli varlığımız olan ruh ve beden sağlığımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık personelinin hayatımızdaki yeri çok büyüktür. Bir toplumun huzurlu, mutlu ve başarılı olmasının yolu o toplumun her şeyden önce sağlıklı bireylerden oluşmasından geçer. Bu sebeple sağlık çalışanları bireyleri tedavi ederken aynı zamanda toplum ve ülke için çok önemli bir görevi ifa etmektedirler. Tek gayesi insan yaşamı ve sağlığı olan kıymetli Türk Hekimleri, ebe, hemşire, sağlık memurlarımızın ve bütün sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi, onlara mesleklerinin saygınlığına yakışır, rahat çalışabilecekleri ortam ve imkanların sağlanması en büyük dileğimizdir. Pandemi döneminde dahi görevlerini hiç aksatmadan, ailelerinden uzak kalsalar dahi görevlerini aksatmadan yerine getiren sağlık çalışanlarımız milletimizin kahramanlarıdırlar. Bu kutsal ve onurlu görevi yürüten doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyor, bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin dört bir yanında fedakarca hizmet eden tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI MİLLETİMİZİN KAHRAMANLARIDIR”

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun; “Her alanda büyük bir ivme kazanarak değişen ve gelişen ülkemiz, sağlık alanında gerçekleştirilen yatırımlarla vatandaşların bu imkânlardan etkin ve yaygın bir biçimde faydalanmaları sağlanmıştır. İçerisinde bulunduğumuz salgın sürecinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ekibinin süreci iyi yönetmesiyle salgınla mücadelede önemli bir mesafe kaydedildi. Özellikle son iki yıldır korona virüs salgınıyla mücadele ederken sağlık ordumuzun gösterdikleri çaba ve gayretleriyle, her bir sağlık çalışanımız milletimizin kahramanı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle insanı yaşatmak, iyileştirmek gibi kutsal bir mesleği büyük özveriyle yerine getiren bütün sağlık çalışanlarının ‘14 Mart Tıp Bayramını’ kutluyorum dedi.”