Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk ve beraberinde ilçe yöneticisi Yasin Karadeniz ve Ali Aşkın Kayhan ile birlikte 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçemizdeki sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek, doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini kutladılar.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇOK ULVİ BİR GÖREVİ İCRA ETMEKTEDİRLER”

MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, “Ülkemizde, insanların sağlığına kavuşmaları için, “Hipokrat Yemini” ederek, tüm zorluklara rağmen, mesleklerini büyük bir özveriyle sürdüren, kutsal bir mesleğin mensubu olan hekimlerimizin yetiştirildiği Tıp Okulları ilk defa, 14 Mart 1827 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. “Tıp hane-i Amire ve Cerrah hane-i Amire” adı verilen, bu ilim ve irfan yuvası, günümüzdeki Tıp Fakültelerinin temelini oluşturmuştur. Tüm insanlar için, güvenli bir liman gibi hizmet veren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının bu anlamlı günü, ülkemizde “14 Mart 1919” tarihinden beri “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Bu gün tıp hizmetine emek verenlerin sorunlarının tartışıldığı, anıldığı, bilimsel çalışmaların teşvik edildiği bir bayram olarak kutlanmasını arzuluyoruz. Son zamanlarda sağlık haftası olarak kutlanan Türk tarihiyle aynı kaderi taşıyan bu bayram, anlamlı ve milli bir bayramdır. Sağlık çalışanları çok ulvi bir görevi icra etmektedirler. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Beni Türk hekimlerine emanet edin” derken, hekimlik ve doktorluk mesleğinin önemine ve Türk doktorlarının ne kadar başarılı olduğuna işaret etmiştir. Genel Başkanımız ve Bilge Lider Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in öncülüğünde Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak her daim hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu önemle belirtmek istiyorum dedi.” 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIZ”

Sağlık çalışanlarının özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en ön safta mücadele verdiğine dikkat çeken Başkan Baltürk, "Kendi hayatımızı, en sevdiklerimizi emanet ettiğimiz sağlık çalışanları, koronavirüs salgınında ailelerinden uzak kalarak tüm insanlığın sağlığı için büyük mücadeleler verdi. Eşi, çocuğu, annesi, babası ve ailesinden günlerce uzakta kalarak pandemide fedakarca mücadele veren sağlık çalışanlarına minnettarız. Karşılaştıkları türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleklerinin icrasında vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretleri bizler için iftihar kaynağıdır. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarına minnet ve şükran duygularımızı ifade etmeyi bir görev sayar, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten duygularımızla kutlarız. Bu vesileyle Covid-19 nedeniyle hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını da rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.