Cumhurbaşkanımız Erdoğan Ordu'da Fındık alım fiyatını açıkladı. Erdoğan “İktidara geldiğimizde alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi 3 doların üzerine çıkardık. 2022 alım sezonunda kabuklu fındığa, kilogram başına alan destekli olarak Levant ve Giresun kalite ortalamasını 54 lira olarak açıkladık. Küresel krize ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılara rağmen üreticilerimize emeklerinin karşılığı olacak bir alım fiyatı vermek için tüm şartları zorladık. İnanıyorum ki sizler de kabul edeceksiniz. Bereketli olsun.” dedi. Erdoğan'ın bu sezonun fındık fiyatını 54 lira olarak açıklaması bölgede de geniş yankı buldu. Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam açıklanan rakamı "Son derece güzel" diye yorumladı.

"ÜRETİCİ BAHÇESİNE GİRECEK"

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

Üreticinin açıklanan rakamdan son derece memnun olduğunu belirten Başkan Sağlam, "Ayrıca buna sadece rakam olarak da bakmamak lazım. Bunu ürün artırımı olarak da yorumlamak lazım. Bu fiyatlar üreticiyi bahçesine sokacak. 3 dolar seviyesinde açıklanan fındık fiyatı bizler açısından son derece memnuniyet verici bir rakam oldu. Fındığın özellikle iç piyasadaki tüketimini göz önüne aldığımız zaman fındık ile birlikte üretilen bütün ürünlerde son derece ciddi oranda fındık tüketimimiz var.  Fındık fiyatının çok yüksek olması daha sonra tüketiciye yansıyacak yüksek bedeller oluyor. Örneğin tatlı ve çikolata sanayisine etkisi çok fazla oluyor. Elbette ki fındık üreticisi yani çiftçi vatandaşımızın cebine girecek rakamın çok yüksek olmasını, emeğinin karşılığını almasını bizde çok isteriz. Ancak bu anlamda tüketimi de göz önüne aldığımız zaman şuan verilen rakam hem vatandaşımızı memnun edecek hem de bahçesine girmesini sağlayacak. Hem de fındığın geri dönüşteki tüketim noktasında tüketiciye çok fazla yük binmeyecek bir fiyat olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda son derece makul bir fiyat açıklandığına inanıyoruz. Bundan sonraki yıllarda fındık fiyatları açıklanırken üreticinin gider maliyetleri de hesaplanarak açıklanmalıdır. Yada en azından bir kilo fındık 3 dolara endekslenmelidir. Bu vesile ile açıklanan fındık fiyatından memnunuz. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.