Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Kaymakamlık Futsal Turnuvası Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Sağlam, turnuvadaki amaçlarının 35 yaş ve üzerini spora çekmek olduğunu söyledi.



Önümüzdeki günlerde başlayacak olan turnuvanın, ilçede her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Kaymakamlık Futsal Turnuvası’nın Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde esnaf odaları, şoförler odası, iş adamlarının, belediyenin, kaymakamlığın ortaklaşa organize ettiği bir turnuva olduğuna dikkat çekerek, turnuvanın bir şölen havası içinde geçeceğine inandığını ifade etti.
 
“AMAÇ, SPOR YAPMAYANLARA SPOR YAPTIRMAK”
Sağlam, “Bu turnuvadaki asıl amaç, özellikle şu aylarda ilçemizde eksik olan sosyal etkinlikleri, bizde var olan spor salonu dolayısıyla insanlarımızı başka yerlere değil de spor salonlarına çekmek. Burada 35 yaş ve üzeri sınırı koyduk. Bu yaş sınırlamasındaki amacımız da; aktif spor yapanların dışında spor yapmayanlara spor yaptırmak. Malum, bizde amatör spor dalları dışında spor yapmayanlar var. Bu insanlar belirli bir yaşa kadar aktif spor yapıyorlar. Aktif spor yapanlarla, yapmayanlar karşılaşınca güç dengesi bozuluyor. Bundan dolayı da 35 yaş üzeri aktif spor yapmayanları spora çekmeyi amaçlayan bir organize. Tabii ki salonda şölen havasında oluyor. 35 yaş ve üstü 50 de olabilir, 60 da olabilir. Bu turnuva tüm kurumlar arasında olacak. Resmi kurumlar, esnaflar, iş yeri sahipleri veya bazı kurumda çalışanların tamamı. Amaç spor zaten. İnsanlar bir araya geliyor. Başka yerlerde zaman geçirmek yerine spor salonunda zaman geçirmiş, hem de spor yapmış oluyor” şeklinde konuştu.
 
“14 ŞUBAT 2020 SON GÜN”
Bu yıl düzenlenecek turnuvaya katılacak takımların en geç 14 Şubat 2020’ye kadar İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini hatırlatan Sağlam, “Müracaatların alınmasının ardından evraklar incelenecek, kuralar çekilecek ve spor salonumuzda turnuvalarımız devam edecek. Burada sadece ucunu açık bıraktığımız bir nokta var. Takımlar, kaleci çok bulunmadığı için o yaş kategorisinde bir kaleci, bir de topçu alabiliyor. Kısaca amacımız, spor yapmayanlara spor yaptırmak ve elimizde var olan tesisleri kullanarak insanları bir araya getirmek” dedi.