Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezinde eğitimlerine devam eden özel gereksinimli bireyler sinema etkinliğinde keyifli anlar yaşadı. Trabzon Forum AVM’de sinema keyfi yaşayan özel bireyler, unutamayacakları bir gün yaşadılar. Kafile başkanlığını Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu’nun yaptığı gezide özel bireyler güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanı Sayın Muhammet Balta’nın destek ve katkılarıyla gerçekleşen ziyaret sonrası özel bireylerin aileleri Kaymakam ve Başkana teşekkür ettiler.

“ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”

Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil yaptığı açıklamada; “Trabzon Forum AVM’nin sinema salonunda gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz unutulmaz bir gün geçirdiler. Her birinin mutluluğu yüzlerindeki tebessümden anlaşılıyor. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Aileleri ile vakit bulamayan ya da farklı nedenlerden dolayı hiç sinema salonuna gelememiş olan özel gereksinimli bireyler bir ilki yine Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın katkıları ile yaşadı. İlk defa sinema salonunda film izlemenin keyfini yaşayan öğrencilerimizin heyecanı da yüzlerine yansıdı. Özel birey öğrencilerimizi yıl boyunca ailelerinden alarak eğitimlerine ve etkinliklerine Gençlik Merkezimizde devam ediyoruz. Civil, “Bu etkinliklerimizi gençlik merkezimizdeki programlar dahilinde farklı alanlarda düzenli şekilde bireylerden gelen talepler doğrultusunda güncelliyoruz. Onların sürekli, etkin ve daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. Dönem dönem de onların farklı ortamlarda bulunmalarını sağlamak adına değişik etkinlikler düzenleyip, farklı yerlere de götürüyoruz. Bugün onları bu etkinlikler çerçevesinde film izlemeye getirdik. İlk defa sinema ortamına gelen bireylerimiz, çocuklarımız var. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz” dedi.

“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

BİZİM İÇİN BİR ENGELLİMİZİN GÖNLÜ TÜM DÜNYADAN DAHA ZENGİNDİR”

Farklı engel gruplarında bulunan bireylerin sosyal yaşama katılımını sağlamak için kültürel ve sosyal aktivitelerin çeşitlilik sayısını artırdıklarını belirten Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, “Engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak ve onlara daha keyifli bir hayat sunmak için Gençlik Merkezi ve Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetler devam ediyor. Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın da büyük emeklerle ile hizmetlerimizi geliştirerek ‘Engelsiz Vakfıkebir’ anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için bir engellimizin gönlü tüm dünyadan daha zengindir. Onları sosyal hayata ne kadar fazla dâhil edebilirsek biz de o kadar mutlu oluyoruz. Hepsi başımızın tacı. Onlara gönülden destek veren engelli ailelerimiz de başımızın tacı.” ifadelerini kullandı.