Vakfıkebir İlçesinde, Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında “Özel Eğitim Meslek Okulu” adıyla yeni bir okul açıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 31 Mart 2020 tarih ve sayılı olurları ile Vakfıkebir ilçesinde Genel Müdürlüğe bağlı olarak, Vakfıkebir Özel Eğitim Meslek Okulu adı ile okul açılmasına dair onay yazısı gönderilerek Bakanlık yazısı doğrultusunda ilgili işlemlerin yapılması istenmişti.
Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlığın olur karar yazıları doğrultusunda Vakfıkebir ilçesinde özel eğitim meslek okulu açılış dosyasının incelenmesi sonucunda, kademeli olarak kapatılacak olan Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının 4 katlı 20 derslikli olduğu derslik dışında 11 adet odasının olduğu, 9 özel eğitim sınıfında toplam 41 özel eğitim öğrencisi bulunduğu, 19 öğrencinin hafif düzey zihinsel engelli olduğu, söz konusu binanın özel eğitim meslek okulu açılması için gerekli şartları taşıdığı müfettiş raporundan alınmış olduğundan, Vakfıkebir İlçesinde bulunan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında “Vakfıkebir Özel Eğitim Meslek Okulu” adıyla bağımsız gündüzlü okul açıldığı bildirildi. Ayrıca Çıraklık Meslek Eğitiminin de ek binada devam edeceği belirtildi.
Okulun Kurucu Müdürlüğüne İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sezgin Özdin görevlendirilerek okulun kuruluş işlemlerine başladığı açıklandı. Büyükliman havzasındaki 5 ilçeye (Vakfıkebir, Tonya, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Beşikdüzü) hizmet verecek okulun özel eğitim meslek okulu olarak (III. Kademe) lise düzeyinde özel gereksinimi olan çocukların eğitimi için önemli yatırım olduğu bildirildi.
Okul Müdürü Sezgin Özdin, “Okulumuzun açılmasında başta Belediye Başkanımız Muhammet Balta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yeni açılan okulun ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.