Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerine devam eden Engelli Eğitim Kursu özel öğrencileri Kapalı Spor Salonunda hem spor yaptılar hem de doyasıya eğlendiler.



Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Spor Müdürlüğü, İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Engelli Eğitim Kursu Öğrencileri eğitimlerine devam ediyor. Ortak Proje kapsamında kursa devam eden 15 kursiyer usta öğreticileri Zehra Sağlam, Ayben Barak, İlçe Spor Eğitim Uzmanı Uğur Çavuş ve Antrenör Çağla Ata eşliğinde her Çarşamba günü saat 10 ile 12 saatleri arasında Kapalı spor salonunda hem spor yapıyorlar hem de doyasıya eğleniyorlar.
“ÇOCUKLAR SPOR İLE YAŞAM SEVİNCİ BULUYOR”
Vakfıkebir İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil yaptığı açıklamada; “Engelli çocuklarımızı topluma kazandırmak istiyoruz. Anne ve babalar çekingen tutumlarını artık bir kenara bırakıp çocuklarını spora ve çeşitli aktivasyonlara getiriyorlar. Spor ile yaşam sevinci bulan çocukların bu mutluluğu hem kendilerine hem ailelerine yansıyor. Ayrıca evden çıkmayan çok sayıda engelli çocuk olduğunu belirten Civil, Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere ulaşıp onlara sporu ve yapılan aktivasyonları anlatmamız lazım. Biz Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bu civardaki engelli çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Onlara ulaşmak ve sosyal hayata katılımları noktasında birlikte adımlar atabilmek temel hedefimiz. Öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Özel eğitim veren okulların sürekli sosyal aktivite yaparak öğrencilere farklı ortamlar, toplumla kaynaşma, sosyal olma yönlerinin arttırılması açısından etkinlikler düzenlemelerinin önemli olduğunu belirtti. Özel gereksinime sahip bireylerin içinde yaşadığı çevre, kültür, sosyal ve toplumsal hayatın anlayışlı, hoşgörülü ve davranış açısından olumlu yaklaşılması, bu kişileri pozitif yönde etkileyecektir. Toplumun bu bireylere karşı daha duyarlı olmalarını sağlayacaktır. Özel eğitim gerektiren bireylerin çevresiyle iyi ilişkiler kurması, onların sosyal etkinliklerle bulunması yönüyle de apayrı bir önem ifade etmektedir. Bizler her Çarşamba günü bu çocuklarımızla “mutlu Çarşamba” adı adlında saat 10 ile 12 arasında kapalı spor salonunda hem spor yapıyoruz hem de doyasıya eğlenerek güzel bir gün geçiriyoruz. Bu etkinliklerin haricinde çeşitli etkinliklerle çocuklarımızı mutlu etmeye devam edeceğiz” dedi.