Kaymakamlık toplantı salonunda Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından 7 yıl önce önerilerek uygulanılmaya başlanılan “Özel Gereksinimi Olan Bireylerin Sosyalleşmesi ve El Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik Eğitim Projesinin” 2022 - 2023 protokolü imzalandı. Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan,  Belediye Başkanı Muhammet Balta,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın,  Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil tarafından imzalanan protokol kapsamında özel gereksinimi olan bireylere yönelik Mustafa Turupçu Gençlik Merkezinde verilecek eğitim için ulaşım ve yemek ihtiyaçları Vakfıkebir Belediyesi tarafından karşılanacak. Protokol imza törenine Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu da katıldı.

AYILAR YAYLA EVLERİNİ TALAN ETTİ AYILAR YAYLA EVLERİNİ TALAN ETTİ

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN HAYATA KAZANDIRILMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan protokol ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Amaçlarının Gençlik Merkezi Bünyesinde 7 yıldır eğitimlerine devam eden özel gençlerin eğitimlerine devam etmelerini sağlayıp ailelerine bir nebzede olsa günlük yapacakları işlerinde kolaylıklar sağlamak. Bu vesile ile özel gençler ve aileleri ile bir arada olmak birlik beraberlik, kardeşlik, paylaşım, sevgi, saygı duygularımızın kazanımlarını artırmaktadır. Birlik ve beraberlik adına bu tür sosyal aktivitelerimiz devam edecek. Bu özel çocuklarımızın hayata kazandırılması açısından çok önemlidir. Yıl boyunca özel eğitim gençlerimizin eğitimlerine rahat devam edebilmeleri için ulaşım, yemek ve kullandıkları araç, gereç ve malzemelerle ilgili bütün harcamaları Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta tarafından karşılanmıştır. Kendisine aileler adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Gençlik Merkezindeki bütün faaliyetlere, gençlerin yetişmelerine, topluma daha yararlı bireyler olmaları anlamında verdikleri katkılardan dolayı Gençlik Merkezi Müdürümüz ve değerli eğitimci arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum dedi.

“SOSYAL AKTİVİTELERDE BULUNMALARI AYRI BİR ÖNEM İFADE ETMEKTEDİR”

Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Her yıl bu özel öğrencilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Özel eğitim veren okulların sürekli sosyal aktivite yaparak öğrencilere farklı ortamlar, toplumla kaynaşma, sosyal olma yönlerinin arttırılması açısından etkinlikler düzenlemelerinin önemli olduğunu belirtti. Özel gereksinime sahip bireylerin içinde yaşadığı çevre, kültür, sosyal ve toplumsal hayatın anlayışlı, hoşgörülü ve davranış açısından olumlu yaklaşılması, bu kişileri pozitif yönde etkileyecektir. Toplumun bu bireylere karşı daha duyarlı olmalarını sağlayacaktır. Özel eğitim gerektiren bireylerin çevresiyle iyi ilişkiler kurması, onların sosyal aktivitelerde bulunması yönüyle de apayrı bir önem ifade etmektedir. 7 yıldır bizler bu özel gençlerimizi ailelerinden bir nebzede olsa uzaklaştırıp sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlamak adına çalışma sürdürüyoruz. Bu vesile ile bu gençlerin aileleri çocuklarına bakmaktan dolayı kendilerine ayıramadıkları zamanı bu kurs sayesinde bulabildiklerini gözlemliyoruz. Aileler yapamadıkları günlük işlerini ve hayata dair kendilerine ayıramadıkları zamanı bu kurs sayesinde bulma fırsatı yakalıyorlar. Bizler yerel yöneticiler olarak her zaman bu çocuklarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere bu protokolle imza atan paydaşlarımıza, gençlik merkezi müdürlüğümüze, halk eğitim merkezi müdürlüğümüze ve kurs eğitimcilerimize aileler adına teşekkür ediyorum. Özel gençlerimizi hayata kazandırma anlamında onlara bir nebzede olsa dokunabiliyorsak bu bizi son derece mutlu etmektedir ” dedi.