Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin de, cami hizmetlerinden daha fazla istifade etmesini sağlamak ve caminin manevi ikliminde buluşmalarını temin amacıyla "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ"

Merkez yeni camide düzenlenen programa, Gençlik Merkezinde görevli Özel Eğitim Öğretmeni Zehra Sağlam ve Duygu Uzun refakatinde bir grup özel bireyler ve ailelerinin yanı sıra, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Engelli Koordinatörü İmam Hatip Davut Bayraktar, bazı din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilâvetinde bulunuldu, koro ve solo ilâhiler söylendi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında yaptığımız bütün iyi ve hayırlı işlerin, sevap olarak karşılığının ahirette kat kat verileceğini belirttiği konuşmasında; "Özel bireyler olarak nitelendirdiğimiz kardeşlerimiz, bizlere emanettir; onlar bizim ve toplumum imtihanıdır. Bu durumdaki kardeşlerimiz için daha duyarlı ve hassas olmak durumundayız.  Toplumun farklı kesimlerinde bulunan bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılama, onları sevindirme ve onlarla hemhal olma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu fedakarlıklarımız, ileride mükafaat olarak bize dönecektir." sözlerine yer verdi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün yaptığı dua ile sona eren “Cami-Engelli Buluşması” etkinliğinin sonunda engelli bireylere meyve suyu ve kek ikram edildi.