Başkan Balta, “Tahsis ettiğimiz parsellerde yatırımcılarımız ilkbahar aylarında ruhsatlarını alarak fabrikaların inşaatlarına başlayacaklar. Üç bin kişinin istihdam edileceği Organize Sanayi Bölgemiz ile yöremizde çalışmak isteyen genç, yaşlı, bayan, erkek tüm vatandaşlarımıza iş imkanı sunacağız” dedi.

“OSB’NİN HİKAYESİ İLE KİTAP YAZARIM”

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinde bir kitap yazılacak kadar hikayenin ve emeğin olduğunu belirten Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Çok büyük uğraşlar verdik, bu hizmette çok büyük emekler var. Bugün geldiğimiz noktada bacalar tütmeye hazırlanıyor. İnsanlarımıza ekmek kapısı olacak olan ve bir milyar TL civarındaki bir yatırımı ilçemize kazandırmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Çok değerli bir yatırım geçmişten bugüne kadar kimin emeği varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BÜYÜK EMEKLER VERİLDİ”

Başkan Muhammet Balta, “Sanayi ve Teknoloji bakanlığının kredi desteği kurulan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemizin yer seçimi 22 adet kurumun temsilcilerinden oluşan heyetin katılımı ile 16 Haziran 1998 tarihinde mahallinde yapılmıştır. 22 Ekim 1999 tarihinde yer seçimi kesinleşerek Bakanlık onayı ile tüzel kişilik kazanmıştır. İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odasının  % 50’şer katılma payı oranları ile 14 Aralık 2000 tarihli kuruluş protokolü; Vakfıkebir Belediyesinin de Müteşebbis Heyete dahil olması ile 26 Temmuz 2001 tarihinde yeniden düzenlenmiştir.  Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti; Trabzon Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (%40), Vakfıkebir Belediyesi (%30) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (%30) kurucu ortaklarından oluşmaktadır. Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemiz 1999 yılı yatırım programına dahil edilerek 2000 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlanılmıştı.

“2018 YILINDA KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

Organize Sanayi Bölgemizin sınırları içerisinde bulunan 129 parsele ilişkin kamulaştırma çalışmaları devam ederken 2003 yılı yatırım programından çıkarılan bölgemiz 2004 yılı ek bütçesinde yeniden yer almış ancak yatırım programına alınamamıştı. 2010 yılında tekrar yatırım programına alınan bölgemiz; mevzuatta yapılan “Yatırım Programına yeni OSB projesi alınmasında il genelindeki mevcut OSB’lerin en azda %75’inde inşaata veya üretime başlanmış olunması şartı aranacaktır” düzenlenmesine istinaden 2011 yılı yatırım programına dahil edilmemiştir. 2013 yılında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yapılan fizibilite çalışmasında Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesinin bölge kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı belirtilmiş;  aynı yıl 2014 yılı ek yatırım programına alınması için Bakanlığa başvuru yapılmış ve yatırım programına alınmıştır. Devam eden kamulaştırma çalışmaları; toplamda 10.128.025,00 TL kamulaştırma kredisi kullanılarak 2018 yılı Temmuz ayında tamamlanmıştır.

"64 SANAYİ PARSELİ BULUNUYOR"

810 dönümlük arazi üzerine faaliyet gösterecek olan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları 05.04.2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Planlama alanında 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 64 adet sanayi parseli yer almaktadır.

“ELEKTRİK ŞEBEKESİ”

Elektrik Şebekesi Yapım İşi ihalesi 1 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Yüzde doksanlık kısmı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde kalan kısmı da tamamlanacak.

“ALTYAPI TAMAM”

2018 yılında proje çalışmalarına başlanılan Altyapı Yapım İşi, ihalesi 28 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilmişti.  Altyapı yapım işi kapsamında; OSB alanı içerisindeki yollar, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve telekom altyapı şebekesine ait inşaat işlerinin yapım çalışmaları tamamen bitti. OSB içerisindeki yolların parke döşeme çalışmaları sürüyor. Artık fabrikalar kurulmaya başlanılacak.

“25 METRE GENİŞLİĞİNDE YENİ YOL”

OSB’ye ulaşımı sağlayacak olan yeni yol 5,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş olarak ilçemizin imar planlarına işlenmişti. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından karayolları ağına alınan ve karayolları standartlarına uygun şekilde projelendirilen bağlantı yolunun ihalesi 08 Ağustos 2019 tarihinde yapılmıştı. Yeni Organize Sanayi İl Yolunun arazide yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bir ile bir buçuk yıl içerisinde yolunda bitireceğiz.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Böyle önemli bir yatırımın ilçemize gelmesini sağlayan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a ve Sayın Adil Karaismailoğlu’na, AK Parti Trabzon Milletvekillerimize,  25.26.27. dönem AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekillerimize, Trabzon Valimiz Sayın Aziz Yıldıram’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüze ve Bölge Müdürlerimize, Ticaret Sanayi Odamızın Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. OSB’miz için geçmişten günümüze emek veren tüm Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, siyasetçilerimize ve katkısı olan herkese şahsım ve ilçem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  

ANKARA TRABZON GÜNLERİ 2. GÜN ANKARA TRABZON GÜNLERİ 2. GÜN