Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ile birlikte ilçe kongrelerini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve yönetim kurulu arkadaşlarına ‘Hayırlı olsun’ dileklerini iletti.



“İLÇEMİZDEN ÇIKAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKALIM”
Ziyaret sırasında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta; “Gerçekleştirdiğiniz kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün siyasi partilerimizle iyi ilişkiler kurmaya gayret gösteriyoruz. Her zaman eleştiri ve önerilerinize açığız. Hizmet noktasında tüm vatandaşlarımıza eşit mesafedeyiz. Bize düşen görev şudur; siyasi görüşlerimiz farklı olsa da ilçemizden çıkan değerlere sahip çıkmalıyız. İlçemiz için güç birliği yapmamız lazım. Ortak bir sevdamız var. Onun adı da Vakfıkebir’dir.
“SÜRECİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜTTÜK”
Vakfıkebir tarihi ve ekonomisi ileçok önemli bir ilçe. 6 yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık. Hala yapacağımız hizmetlerimiz var. Göreve geldiğimizde kurumsal yapıda sıkıntılar olduğunu gördük. Bu yapıyı dönüştürmek için gayret gösterdik. Ancak yıllardır alışılagelmiş olan bir yapıyı değiştirmek çok kolay olmuyor. Bu konuda eksiklikleri gidermek için çalışmalarımız halen devam ediyor. Önemli bir eksiğimizde planlama noktasındaydı. İlçemizin imar planlarının hazırlanmasında çok ciddi bir efor sarf ettik. Hiçbir siyasi kaygı düşünmeden seçim döneminde 1/1000’lik planları askıya çıkardık. Bu bir siyasi için önemli bir risktir. Bazı arkadaşlarımız bize bu planların askıya çıkarılmasını seçim sonrasına bırakmamızı tavsiye etmişlerdi. Biz, ‘İnsanlarımızı kandırmak için yola çıkmadık. Eğer insanlarımız bu şekilde bizi desteklerse bu yolda yürüyeceğiz’ dedik. İlk dönemde gelen itirazlar 230 civarındaydı. Bu ölçekteki bir imar planı için yapılan itiraz sayısı oldukça düşük sayılabilir. Süreci şeffaf bir şekilde yürüttük. Bizim temel problemimiz plan kurgumuzun olmayışıydı. Elimizde yapılaşmış alanlar,  yapılaşmamış alanlar, birde kentsel dönüşüme tabi alanlar vardı. Yapılaşmamış alanlarda elimiz çok rahat oldu. Ada bazlı imarlaşmaya gittik. Yapılaşmış alanlar için bir çözüm önerisi getirmemiz gerekiyordu ve on tane kentsel tasarım proje alanı oluşturduk.  Trabzon’da bunu ilk sunan, 1/1000’lik planları onaylatan ilk belediye biziz. Kentsel dönüşün alanlarını çalışıyoruz. Mahkeme süreci var.Yakından takip ediyoruz. Özellikle merkezde kentsel dönüşüm sürecinin biran öce hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.
“OSB’DE 3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
64 parseli olan Organize Sanayi Bölgemizin bütün imar ve parselasyon planları onaylanmıştır.Yolu çift gidiş çift geliş olarak imar planına işlenmiş, karayolları ağına alınmış, ihalesi yapılmıştır. Şuanda sözleşme aşamasındadır. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Altyapı ihalesi süreci tamamlanmış, 15 Nisan’a kadar ihaleye çıkarılacak. Diğer yandan yatırımcılara tahsislere başladık. Organize sanayi bölgemiz bittiğinde 3 bin kişi istihdam edilmesi planlanıyor.
“TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ”
Turizme büyük önem veriyoruz. Bu konuda otelimiz önemli bir misyonu üstlenmiş durumda. Diğer yandan bütün turizm potansiyelimizi ortaya çıkartacak bir envanter çalışmamız var. 100. Kurutuluş Yılımızda bir belgesel filmi hazırlatmıştık. 14 Şubat’ta turizme yönelik bir tanıtım filmi yayınladık. Çok büyük ilgi gördü. Bu filmin 4 mevsim olarakta devamı gelecek. Sadece sanayi ile değil turizm ile de ekonomik girdi sağlamak istiyoruz.
“EKMEK TEMALI MİLLET BAHÇESİ”
Ekmek parkı projemiz vardı. Millet Bahçesi formatı ortaya çıkınca bu iki projesi birleştirdik. Yalıköy Mahallemizde devam ediyor. Dolgu imar planı ile 4 yıldır uğraşıyoruz. Son planları askıya çıktı. Onaylandıktan sonra sahil güzergahındaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. 
“DOĞALGAZ İÇİN İHALE YAPILDI”
Doğalgaz projesi devam ediyor. Berat Albayrak Bakanımızdan Allah razı olsun. İlçemiz için ihale yapılmış ve sözleşmemiz imzalanmıştır. Belediye Caddesi’nde çalışma yaptık. 15 metrelik anayoldan da bu yıl içerisinde çelik borunun döşenmesine başlanılacak. Çalışmaların 2-3 yıl süreceğini tahmin ediyoruz. Tonya yolu güzergahı, Caferli - Rıdvanlı Mahallesi Grup yolunda yoğun gayretlerimiz sonucunda Karayolları ile bir kavşak çalışması gerçekleştirdik” dedi.
“İLÇEMİZDEKİ BİRLİĞİ SONUNA KADAR SAVUNUYORUZ”
Vakfıkebir CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin ise, “Herkesin Belediye Başkanı olarak hoş geldiniz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar gereği kutuplaştırma siyasetinin dersine ulusal anlamda büyük bir birliğe ve mutabakata ihtiyacımız var. Hangi konuyu alırsanız alın bunun bir siyasi partinin çözümünün ötesinde olduğunu düşünüyoruz.   İlçemizdeki şuandaki tablodan son derece memnunuz. Vakfıkebir’deki yereldeki birliği sonuna kadar savunuyoruz. Hiçbir art niyetimiz olmadan Vakfıkebir ile ilgili düşünce ve eleştirilerimizi söylüyoruz. Sizlerin de buna açık olduğunuzu biliyoruz.  Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi bir kangrene dönüşmüş durumdaydı. Sizin gayretlerinizi her zaman söylüyorum.  Organize Sanayi Bölgesine sizin gösterdiğiniz duyarlılığı diğer sorumlularda göstermiş olsaydı bu sorun çözülmüş olurdu” diye konuştu.