Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesindeki Çınar Altı Restoranda düzenlenen kahvaltı programına Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Murat Soysay, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Mert Oğuztarhan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muharrem Çimşit, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Belediye Fen İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bulut, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ömer Harman, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Kamburoğlu,  Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve mahalle muhtarları katıldı. 

“ORTAK AMACIMIZ MEMLEKETİMİZE HİZMET ETMEKTİR!”

Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından hazırlatılan plaketler 20 yıllık hizmet sürecini doldurun muhtarlarımıza, en yaşlı ve en genç muhtarlarımıza verildi. Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, geçtiğimiz günlerde ahrete irtihal eden ilçemizin değerli esnaflarından Kadir İslam’a rahmet dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Hepimiz kamu görevi yürütüyoruz. Farklı siyasi görüşlere sahip olabiliriz. Ortak amacımız memleketimize hizmet etmektir. Bunu yaparken gönül kırmamaya dikkat etmemiz gerekiyor. Görevler, unvanalar gelip geçiyor. Birbirimizi eleştirirken ölçüyü iyi ayarlamamız lazım. Çok güzel hizmetlerimiz oldu. Daha iyilerini yapmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmak durumundayız. Çok aşamalar kaydettik. Alacağımız daha çok yolumuz var. Hiçbir zaman yıkım edebiyatı yapmadık. Geriye dönük eleştirilerde bulunmadık. Vicdanen çok rahatım. Her işi Allah rızası için yapmaya gayret ettik. Kul hakkına girmemek için büyük bir özen gösteriyoruz. Sizlerden razıyım. Rabbimden razı olsun. Muhtarlar gününü sizlere hediye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılar sunuyor, hepinizin gününü kutluyorum” dedi.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmada; “Sizler kıymetli muhtarlarımız bizim mahallelerimizdeki gören gözümüz duyan kulağımızsınız. Orda devletimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Gerek emniyetimiz gerek jandarmamız sizlerle koordinasyon halinde emniyet ve asayiş olaylarına müdahale noktasında yardımınızı ve desteğinizi görüyoruz. Buda bizi mutlu ediyor. Hizmetler noktasında elimizden ne geliyorsa belediye başkanımızla güç birliği yaparak alt yapı, üst yapı veya eğitim, sağlık tüm devletimizin branşlarında sizlere destek olmaya gayret ediyoruz. Her şeyi çözme şansımız yok, sizlerinde çözme şansı yok. Kıymetli muhtarlarımız, mutlaka ama mutlaka vatandaşı ötekileştirmeden vatandaşları dinleyerek onların talep ve sorunlarını ilgili kurumlara intikal ettirerek aktif rol almanızı bekliyoruz sizlerden. Olur ya mahallenizde biz devlet olarak gariban bir vatandaşa ulaşamamış, görememiş, gidememiş olabiliriz. Fakat biz orda biliyoruz ki muhtarımız var. Bizim göremediklerimizi muhtarlarımız bizlere ulaştırır. Muhtarlarımız yaptıkları hizmetleri hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin yapmaktadırlar. Vatandaşın hakkaniyetini sonuna kadar gözetir. Bu anlamda muhtarlarımızın sorumluluğu çok yüksek. Devletimizi bu noktada sizler temsil etmektesiniz. Nezaketi, inceliği, zarafeti hiçbir zaman elden bırakmayın. Mahallelerinizde şehit ve gazi ailelerine özellikle sahip çıkmanızı, yetim ve yoksulu özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı öncelemenizi sizlerden hasseden rica ediyorum. Önemli olan vatandaşa hizmet etmektir. Eskiden patron devlet vardı şuanda hizmetkar devlet var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Hepinize kamu hizmetlerinin ifa edilmesinde verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun dedi.”