Vakfıkebir İlçesinde, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Köklerinde Hayat Var” adlı tiyatro oyunları sergilendi.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonunda ve Deregözü ilk ve Ortaokulu Konferans Salonunda, öğrencilere ağaç ile orman sevgisinin artırılması ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Köklerinde Hayat Var” adlı tiyatro oyunları sergilendi.
Orman Genel Müdürlüğü Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir Orman İşletme Şefliğince Orman Sevgisini aşılamak, ormanların insanlar ve diğer canlılar için önemi konusunda "KÖKLERİNDE HAYAT VAR" isimli tiyatro gösterisi yapıldı. Anasınıfı ve İlkokul öğrencileri için hazırlanan tiyatro gösterisine Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulundaki 3.sınıf ve anasınıfı öğrencileri katıldı. Deregözü ilkokulumuzda tüm ilk-Ortaokul ve anasınıfı öğrencileri etkinliğe katıldılar.
Senaryosu Orman Genel Müdürlüğü tarafından incelenen ve Milli Eğitim Bakanlığınca İlkokul ve Ortaokullara tavsiye edilen tiyatro oyununu öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.
Öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan yaban Vakfıkebir Orman İşletme Şefi Ahmet Yıldız, “Orman sizler gibi hepimizin geleceğidir. Orman sevgisi; yurt sevgisi ve insanlık sevgisiyle eşittir. Bu tiyatro ile ormanı ve ormanın içerisinde yaşayan canlıları daha çok sevecek ve korumak için daha çok gayret sarf edeceğinize inanıyorum” dedi.