"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

17 Ekimde Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi, Vakfıkebir Belediyesi ile Gençlik Merkezi işbirliği çerçevesinde imzalanan protokol gereği Vakfıkebir Mustafa Turupcu Gençlik Merkezi’nde Özel bireyler için kurs açıldı.

Usta Öğretici Zehra Sağlan kursun amaçlarını şu şekilde özetledi; özel eğitim kursuna devam eden özel bireyler çeşitli faaliyetler yaparak hayata hazırlıyoruz dedi.

“ÖZEL BİREYLERİN SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLAYIP TOPLUMA KAZANDIRMAK”

Kursumuzun amacı okul çağını geçmiş özel bireylerin sosyalleşmesini sağlayarak, onları topluma kazandırmak olduğunun altını çizen Sağlam;  El becerilerini geliştirmek ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamaktır. Ayrıca özel bireylerin bir şeyleri başardıklarında ne kadar mutlu olduklarını ortaya çıkardıkları ürünler sayesinde kendilerine olan özgüvenlerini artırmak, toplumda ne kadar değerli olduklarını hissetmelerine yardımcı olmaktır. 18 özel bireyin devam ettiği kursumuz haftanın beş günü saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında devam etmektedir.  Yemek ve taşımacılık ihtiyaçları Vakfıkebir Belediyesi tarafından karşılanan kursumuz Ağustos ayına kadar devam edecek.

Usta Öğretici Sağlam; Özel öğrenme güçlüğü; zekâsı normal ya da normalin üstünde olan bireylerin standart testlere göre yaşı, zeka düzeyi ve aldığı eğitim göz önünde bulundurulduğunda okuma, yazılı anlatım ve matematik düzeyinin beklenenin önemli ölçüde altında olmasıyla tanısı konulan bir bozukluk olduğunu belirtti.