Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve beraberindeki ilçe teşkilatı mensupları ile birlikte sahil yolu terminal kavşağı geçiş güzergahında yaşanan kazalara dikkat çekmek amacı ile sahil kavşağında basın açıklaması düzenlediler. Başkan Keskin, yıllar önce yapılan Sahil Yolu ilçemizden öyle bir geçti ki, ezdi de geçti. Onarılmaz tahribatlar yaratarak geçti diyerek tüm yetkililere çağrıda bulundu.

SAHİL YOLU ONARILMAZ TAHRİBATLAR YARATARAK İLÇEMİZDEN GEÇTİ!

Başkan Mehmet Keskin yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi. Keskin, Sahil ilçesi olmak sosyal, kültürel ve ekonomik olarak önemli avantajlar yaratır. Ama yıllar önce yapılan Sahil Yolu ilçemizden öyle bir geçti ki, ezdi de geçti. Onarılmaz tahribatlar yaratarak geçti. Keşke ilçemizin o dönemdeki bütün yöneticileri, sivil toplum temsilcileri ve halkımızın tamamı bu duruma engel olabilseydi. Tabii ki yol önemlidir, medeniyettir.  Yol yapacağız. Ama doğayı feda ederek değil! CHP olarak o dönem denizimizin doldurulmasına, bu doğa cinayetine karşı çıktık ve şehirlerin güneyinden “çevre yolları” ile geçilmesini önerdik. Ama olmadı. İnci gibi sahilimizin taşla, toprakla doldurulmasına,  denizimizle şehrimiz arasına tel örgüler koyulmasına o;  ticaretimizde, sosyal yaşamımızda derin anlamı olan güzelim iskelemizin şehrimizden kopartılmasına sessiz kalarak ilçemize büyük ihanette bulunduk dedi.

"23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK" "23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK"

"YAPILMASI GEREKEN KAVŞAK BİLE UNUTULDU"

Başkan Keskin, Artık bir sahil ilçesi değil, adeta kırsalda bir ilçe olduk. Bu şirin ilçemizin boğazına adeta bir ip dolayarak sıkıştırdık, nefessiz bıraktık. İlçemiz sahilinden öyle saygısızca geçildi ki! Yapılması gereken kavşak bile unutuldu. Vakfıkebir’in Büyükliman havzasının merkezi olduğu da unutuldu. Çevre ilçelerin, birçok yaylanın gidiş ve dönüş yolunun tamamının trafiğini yapılan bu sahil yoluna bağlayacak birleşim noktasına sonradan, birçok teknik eksikle birlikte, alelacele, iş olsun torba dolsun mantığıyla evlere şenlik bir kavşak yapıldı. İlçemiz terminalinin önünden keskin bir dönemeçle geçen bir yolla (zorlayarak!) bu kavşağa ulaşım sağlandı. Bu kavşakta yapıldığı günden itibaren neredeyse her gün can veya mal kayıplarına neden olan kazalar oluyor. En son kazalardan birinde de ilçemizin gencecik, pırıl pırıl bir evladı, belediye meclis üyemiz Enver İskenderoğlun’nun çocuğu ölümden döndü. Tekrar geçmiş olsun. Burada hayatını kaybedenlere de rahmet diliyoruz dedi.

“ÖLÜM KAVŞAĞI’NI DA YENİDEN DÜZENLEYECEK BİR ÇÖZÜM ÜRETMELERİNİ İSTİYORUZ”

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Biz yetkilileri acilen göreve davet ediyoruz.

Ulaştırma Bakanlığımız, Valiliğimiz, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyemiz,

İlçemizden olan Milletvekilimiz acilen harekete geçmelidir.

İlçemizin önünü açarak yeniden denizle, iskelemizle buluşmasını sağlayacak bu “Ölüm Kavşağı’nı da yeniden düzenleyecek bir çözüm üretmelerini istiyoruz.

Artık can ve mal kaybı olmasın!

Artık yeniden denizimize, sahilimize, iskelemize kavuşalım!

Artık bıçak kemiğe dayandı! Dedi.