21 Kasım Dünya Balıkçılık günü dolayısı ile Vakfıkebir Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve S.S. Büyükliman Su ürünleri Kooperatifi tarafından ortaklaşa düzenlenecek etkinlik kapsamında “Oltamı Atıyorum Balıklarımı Tutuyorum” ödüllü resim yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken yarışmaya katılım sağlayan bütün öğrencilere de katılım sertifikaları takdim edildi. Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde yarışmaya katılan bütün eserler sergilendi.

“DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ”

İlkokul çağındaki çocukların resim ve güzel sanatlara ilgisini artırıp algı, beceri, yaratıcılık ve hayal gücünü ortaya çıkartması, çevreye, balıklara bakışının resimlere aktarması, balıklara ve yaşam alanlarına olan ilgisinin arttırılması ve buna bağlı olarak da balık tüketiminin artırılması amacıyla Kaymakamlık, İlçe Müdürlüğümüz ve SS Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı iş birliği ile hazırlanan "Oltamı Atıyorum Balıkları Tutuyorum " isimli resim yarışmasının sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleşti.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokullarda 1., 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasında yapılan resim yarışmasında "Balıklarımızı koruyalım, Denizlerimize sahip çıkalım, Düzenli Balık Yiyelim" temaları ele alınıp balık, balıkçı ve sağlıklı beslenme konularında farkındalık oluşturulması amaçlandı. Dereceye giren sevgili öğrencilerimize akvaryum hediye edildi ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize katılım belgesi takdim edildi.

“21 KASIM DÜNYA BALIKÇILAR GÜNÜ” KUTLU OLSUN

BAHADIR KIRTASİYE İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI BAHADIR KIRTASİYE İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI

Vakfıkebir Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remziye Kuleyin 21 Kasım Dünya Balıkçılık günü dolayısı ile düzenlenen programın açılış konuşmasında; “21 Kasım Dünya Balıkçılar Günü dolayısıyla ilkokullar arası resim sergisi ve ödül törenine hoş geldiniz. Su hayattır. Suyun olmadığı bir yerde yaşamdan söz edilemez. Su kaynaklarını gıda üretiminde en etkin kullanma yöntemlerinin başında da balıkçılık gelmektedir. Su kaynaklarının ve su ürünlerinin korunması, başta balıkçıların olmak üzere hepimizin toplumsal görevidir. Balıkçılarımız, zor doğa şartlarında bile avcılık faaliyetinde bulunarak hem kendi geçimini sağlayan hem de beslenmemiz için önemli gıdaları ulaştıran ve ekonomiye katkı sağlayan emektarlarımızdır. Balıkta başta fosfor olmak üzere iyot, demir ve kalsiyum gibi mineraller; A, D ve B12 vitaminleri bulunmaktadır. Bu nedenle haftada en az iki kez balık tüketilmelidir. Bu etkinlikteki amacımız insanlar için son derece sağlıklı besin kaynağı olan balığın daha fazla tüketilmesini sağlamak. Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki emektar balıkçıların “21 Kasım Dünya Balıkçılar Günü” kutlu olsun dedi.”

21 Kasım Dünya Balıkçılık günü dolayısı ile düzenlenen programın İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Enver İskenderoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, İlçe Jandarma Komutan Vekili Aydın Bıçak, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, S.S. Büyükliman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Türkel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Hasan Topaloğlu, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Kurum Amirleri ve öğrenciler katıldı.