Vakfıkebir Fen Lisesi’nin Pansiyonu eski Kemaliye İlkokulunun yerine yapıldı. Fen Lisesi’nin öğrencileri okul dağıldıktan sonra pansiyona geliyor yemek yiyor akşam etüd saatlerinde okula gidiyor, yatmak için tekrar pansiyona geliyordu. Öğle saatlerinde ise yemek için okuldan pansiyona gelip gidiyordu. Bilhassa kız öğrenci velileri akşam saatlerindeki bu gidiş gelişten rahatsız olmuştu. Halbuki Pansiyon binasının hemen yanında Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi vardı ve okulun planı aynıydı. Yatılı öğrencilerin bu çilesi bitti.

“EĞİTİM ÇALIŞTAYI SORUNA EL ATTI”

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, iki yıldır devam eden bu sorunu 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ilk defa düzenlenen Eğitim Çalıştayı”nda eğitimcilere sordu ve bütün birimlerde ilk sırada Fen Lisesi ile Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’nin yer değiştirmesi Vakfıkebir’de öncelikli eğitim sorunu olarak tespit edildi.

“START MAYIS AYINDA VERİLDİ”

Okulların değişimi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat teknik elemanlarını okullara gönderdi. Tespit yapıldı. Rapor olumlu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu ve Ortaöğretim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ve ilgili okul müdürleri okulları incelediler. Kararın yerinde bir karar olduğu sonucuna varıldı.

“OKULLAR İÇİN DURUM NE?”

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

 Fen Lisesi yatılı öğrencileri rahat etti. Pansiyonda Nöbetçi olan öğretmenlerin etüd geliş gidişlerindeki sorunlar da ortadan kalktı. Etüdlerdeki gidiş geliş zaman kaybı azaldı. Deniz manzaralı sınıflar Fen Lisesi öğrencilerine rahat bir nefes aldırdı. Tarihi Taş Bina’da Şırnak Valisi hemşerimiz Osman Bilgin tarafından yaptırılan Kütüphane ve aynı binanın ikinci katında yapılan Kodlayap Merkezi Fen Lisesi öğrencilerine akşam saatlerinde hizmet verecek. Fen Lisesi, Pansiyonu, Okulu ve tarihi Taş binası ile bir eğitim kompleksi haline geldi. Pansiyon Binasının altındaki Konferans Salonu okulun uzaklığı nedeniyle kullanılamıyordu. Yer değiştirmeden dolayı salonun çok rahat kullanılmasını sağladı.

 Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi ilk defa giriş kapısı tek olan bir binada güvenli bir ortamda eğitim yapacak. Sportif faaliyetlerde bir önceki eğitim öğretim yılında bütün imkansızlıklar içinde Türkiye şampiyonu çıkarmıştı. Spor Salonuna ve küçük de olsa konferans salonuna kavuştu.

“ACELE Mİ EDİLDİ?”

Okulların yer değiştirmesi, Pansiyon binasının yapılmasından sonra 3 yıldır konuşuluyordu. Konunun muhalifleri de vardı. Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi‘nin eski olduğu binanın yeterli olmadığı gibi argümanlar kullanıldı. Halbuki Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi son 5 yılda okulun çatısını, elektrik sistemini yenilemiş, Kalorifer alt sistem borularını değiştirmişti. Milli Eğitim İnşaat ekipleri binadaki bütün birimlerin eğitim için yeterli olduğunu tespit etti.

“DEĞİŞİME MÜDÜR DAMGASI”

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, bütün bu karşı çıkmalara rağmen taşınma ve tadilat için 130.000.00 TL gibi bir ödenek çıkartılmasını sağladı.  Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’ni 6 gün içinde boyattırdı. Taşınma ile ilgili ödenek çıkarttı ve okulları taşıttı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Altın’ı eğitime yaptığı bu katkılardan ve başarılı çalışmalardan dolayı kutluyoruz. Ayrıca İki okulumuza da yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyoruz.