Vakfıkebir Fevziye Ortaokulu öğrencileriyle, "Çocuk-Cami Buluşması" etkinliği düzenlendi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun, ilçedeki okullara yönelik yürüttüğü faaliyetleri kapsamında, Fevziye Ortaokulu'ndan bir grup öğrenciyle "Çocuk-Cami Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.
Öğretmenleri Ahmet Yıldırım'ın refakatinde, Vakfıkebir Merkez Yeni Camii'ne gelen öğrenciler camide, İlçe Vaizi Ekrem Akbaş ve İmam Hatip Mustafa Bektaş tarafından karşılandılar.
Burada, İlçe Vaizi Ekrem Akbaş öğrencilere, camilerin dini ve sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi ile ilgili bilgiler verdi. Vaiz Akbaş caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi ana bölümleri ve işlevlerinin yanısıra genel olarak camilerin diğer kısımları ve özellikleri ile ilgili de bilgiler paylaştı. Daha sonra camiyi gezen öğrencilere çıkışta çikolata ve meyve suyu ikram edildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde, ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile lise öğrencilerine yönelik çeşitli faaliyetler yürütmeyi planladıklarını belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, “Müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda görevli arkadaşlarımız bu programları istişare ile planlayıp icra ediyorlar. Bizler de takip ediyoruz. Bu programlarla çocuklarımız, İslâm Dini’nin ibadet yeri camiyi yakinen tanıma fırsatı bulmuş oluyorlar. Değerler eğitiminde mühim yeri bulunan camilerin, ibadet içtenliğinin somutlaştığı, namazın birlikte cemaat halinde bir bedenin uzuvları gibi birbirine kenetlenerek yerine getirildiği yer olduğunu dokunarak ve severek öğrenmelerinin hazzını ve mutluluğunu içselleştirmelerini amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda uygulanan bu tür programlar sayesinde çocuklarımızın son derece mutlu ve neşeli oldukları görüldü. Onların, cami merkezli programlarla, toplumumuzda  insanî ve ahlakî değerlerin yaşanmasına ve manevi kalkınmaya önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyoruz." dedi.
"Ağaç yaş iken eğilir." diyen Müftü Köksal, programların her bir ayrıntısını önemsediklerini ifade ederek; "Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Fert olarak her türlü hassasiyeti hak etmekle birlikte, geleceğin inşasında asıl mimar onlar. Atasözünde de ifade edildiği gibi 'Ağaç yaş iken eğilir.' O nedenle, küçük yaşlarda edinilen bilgi ve görgünün bilince, davranışa ve farkındalığa dönüşmesi adına çocuklarımızın değerler eğitiminde her şeyi itina ile takip etmemiz gerekir." şeklinde konuştu.
Toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi özellikle çocukların da camilerden ve camilerdeki eğitimlerden istifade etmesi gerektiğini ifade eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, etkinliklerin planlanmasında ve gerçekleşmesinde emeği olan başta ilçe vaizleri Ekrem Akbaş ve Hatice Semiz olmak üzere, Kur’an kursu öğreticilerine ve camilerde görev yapan din görevlilerine, öğrencilerin eğitim-öğretimleriyle ilgilenen hocalarına, projeye katkı ve destek sağlayan ilçe milli eğitim müdürlüğüne teşekkür etti.