Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu 2/A ve 2/B sınıfı öğrencileri Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezine ve Eczane’ye ünite gezisi düzenlediler.



Hem meslekleri tanımak hem de kimlerin çalıştığını görmek ve sağlık Aile Sağlığı Merkezindeki hizmetlerden nasıl yararlanılacağını öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen gezide sağlık merkezinin bölümlerini yakından görme imkânı bulan öğrenciler, anlatılan bilgileri dikkatle dinlediler ve sağlıklı olmak için neler yapmaları gerektiği konusunda soru sordular.
Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Zafer Kamiloğlu hijyen, beslenme, sağlığımızı nasıl korumamız gerektiği ve hastalanınca doktora başvurmanın önemi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Ayrıca çalışanlar mesleklerini tercih sebeplerini ve bu mesleğin kolay ve zor yönlerini anlattılar.
Ardında eczaneye giden öğrenciler reçete ve ilaç alma basamakları konusunda Eczacı Korkut Kamiloğlu’ndan bilgi edindiler.
Öğrenciler gezinin sonunda doktorluk ve eczacılık mesleği hakkında bilgi edinerek güzel ve farklı bir deneyim yaşadılar.