Vakfıkebir İlçesi Kirazlık Yeni Mahallede bulunun okullar kavşağında hiçbir uyarıcı levhanın bulunmaması ve koruyucu önlem alınmaması öğrencileri ölümle burun buruna getiriyor.



Vakfıkebir İlçesi Kirazlık Yeni Mahalle’de bulunan okullar kavşağında okula giden öğrenciler her gün ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Osman Tan Ortaokulu ve Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi (MTAL) öğrencilerinin her gün kullandığı yol güzergâhında hiçbir uyarıcı trafik levhası olmadığı gibi, alınan her hangi bir koruyucu önlem de yok. Bu yol güzergâhını öğretmenler, veliler, okul personeli ve mahalle sakinleri de her gün kullanıyor. Ayrıca bu yol Vakfıkebir Küçük Sanayi Sitesi’nin yol güzergâhı. Bu yol üzerinde hiçbir uyarıcı ikaz lambası, ikaz levhaları, yaya geçidi çizgileri yok. Alt geçitler perişan ve karanlık. Altgeçitlerde aydınlatma olmadığı için öğrenciler alt geçitten geçmeye korkuyorlar. Pislik yuvasına dönüşen alt geçitler kullanılacak gibi değil. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz. Özellik bu alanda dolmuşlarda yolcu alıp yolcu indiriyorlar. Bu yolda ölümlü bir kaza yaşanmadan gerekli önlemler alınmalı.



“YAPILMASI İÇİN, İLLA BU BÖLGEDE BİR CAN KAYBI MI OLMALI?”
Kirazlık Yeni Mahalle’de bulunan yol kavşağında, yol güzergâhı boyunca Kara Yolları’nın hiç bir önlem almamasını dile getiren mahalle sakinleri ve veliler, Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerine seslendiler.  “Yapılması için İlla bu bölgede bir can kaybı mı olmalı? Aşırı şekilde süratli giden araçların kol gezdiği yol güzergâhında hız kesici bariyerlerin, trafik lambalarının, yaya geçidi çizgilerinin veya bir üst geçidin yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, “Osman Tan Ortaokulu ve Ömer Nakkaş Sağlık Meslek Lisesi (MTAL) de okuyan çocuklarımız ölümle burun buruna. Okul idareleri okulların bahçelerinde bütün tedbirleri almasına rağmen gözden kaçan bir dalgınlık anında çocukların yol güzergahına çıkmaları sonucu ölümle sonuçlanacak bir kaza her an meydana gelebilir. Bizler veliler ve mahalle sakinleri olarak hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Ama bizimde canımız yanmadan bu yol güzergâhı boyunca gerekli önlemleri Karayollarının almasını bekliyoruz. Özellikle yayalar ve öğrenciler açısından tehlike arz eden, araçların hızlı seyrettiği ve kazalara sebebiyet verebilecek, çocukların can güvenliği açısından tehlike oluşturabilecek noktalara hız kesici (kasis), uyarıcı levha,  Trafik Lambası veya üst geçit konulmasını istiyoruz. Alt geçitler perişan ve pislik içinde. Hiçbir aydınlatma yok.   Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Sesimizi duyun ve gereğini yapın” şeklinde konuştular.