VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

Vakfıkebir Cumhuriyet İlkokulu 3/C Sınıfı öğrencileri Hayat Bilgisi dersi kapsamında “Merkezi ve Yerel Yönetimler” konusunu işlemek ve bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek üzere Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan’ı ziyaret ettiler.

Yerel Yönetim konusunu yerinde incelemek amacıyla Cumhuriyet İlkokulu 3/C Sınıfı öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Muhammet Albayrak, Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan’ ı ziyaret ettiler. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda Kaymakamımız Dr. Uzan’dan merkezi ve yerel yönetimler konusunda bilgiler aldılar. Ayrıca Kaymakam Uzan öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Kaymakam Uzan, Kaymakamlığın tanımı, işleyişi, yetkileri, sorumluluk alanları ve Vakfıkebir Kaymakamlığının faaliyetlerinin neler olduğunu öğrenmek isteyen öğrencilere, konuları tek tek ele alarak çeşitli bilgiler verdi. Hayat Bilgisi dersi ‘Merkezi ve Yerel Yönetimler’ konusunu Kaymakam Uzan’ın ağzından dinleyen öğrenciler daha sonra söz alarak daha önceden hazırladıkları soruları sordular. Son derece sıcak ve keyifli bir ortamda devam eden program kapsamında öğrenciler Kaymakam Uzan’a ‘Nasıl Kaymakam olunur?’, ‘Niçin idarecilik mesleğini seçtiniz?’ gibi sorular sorarak hem dersleri ile ilgili bilgilerini arttırdılar hem de ileriki yıllarda geleceklerine yön verecek kararlar için bilgi ve fikir sahibi oldular.