Vakfıkebir'de, yaz Kur'an kursuna gelen öğrencilere yönelik  "Yazımda Kardeşlik Var" eğitim kampı düzenlendi. 5 gün süren kamp sonunda kapanış programı düzenlendi.

VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU VAKFIKEBİR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Köprücek Mahallesi Camii ile Fevziye Mahallesi Merkez Camii'nde yaz Kur'an kursuna gelen öğrencilere yönelik düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" eğitim kampı sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında, yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik gençlik yaz kampı düzenlendi. 5 gün süren kamp boyunca öğrencilerle gezi, piknik, sinema günü, havuz günü (yüzme), spor, kitap okuma etkinliği gibi sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirildi.

Kapanış programı düzenlendi

Vakfıkebir Köprücek Mahallesi'nde "Yazımda Kardeşlik Var" temalı yaz kampı kapanış programı düzenlendi.

Vakfıkebir Köprücek Mahallesi Camii İmam Hatibi Ali Karaş ile Fevziye Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Süleyman Büyük'ün, İlçe Müftülüğü ile işbirliği halinde organize ettikleri yaz kampı kapanış programına İlçe Müftüsü Şükür Küçük de iştirak etti.

Müftü Küçük, kampın son gününde bir araya geldiği yaz Kur'an kursu öğrencileriyle tek tek ilgilendi, kendileriyle sohbet etti, espriler yaptı, her birinin hafızasında unutamayacakları anılar bıraktı.

Öğrenciler, İlçe Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla, dolu dolu geçen 5 günlük kamp etkinliğini unutamayacakları bir kapanış programı ile taçlandırdılar.

Müftü Küçük: "Etkinliklerle, öğrenciler arasında manevi yakınlık ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi amaçlanmıştır."

Ders yoğunluğundan ziyade fiziksel aktivite ağırlıklı geçen kampın ana temasının “Kardeşlik” olarak belirlendiğini ifade eden İlçe Müftüsü Şükür Küçük, bu gibi etkinliklerle öğrenciler arasında manevi yakınlık ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtti. Müftü Küçük, etkinliklerde ayrıca öğrencilere öğretimden ziyade eğitim metodu olarak bu kampın gerçekleştirildiğini; bilgi sunmanın yanı sıra öğrencilerin ahlaki gelişimleri, sorumluluk bilinci, görgü ve nezaket kurallarına riayetleri, bireysel ilişkilerde dikkat etmeleri gereken hususlar gibi değerlerin kazandırılmasının ön planda tutulduğunu ve amaçlandığını söyledi.

Müftü Küçük, etkinliği organize eden din görevlilerine, kamp boyunca öğrencilere desteklerini esirgemeyen hayır sahibi vatandaşlara, etkinliğe katılan öğrencilere ve ailelerine teşekkür ve dua etti.