Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Uzan ve Belediye Başkanı Balta, ramazan ayı münasebetiyle Vakfıkebir Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nün organize ettiği düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve aileleriyle bir araya geldiler. Vakfıkebir Uygulama Otelinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Mert Oğuztarhan, Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

“ÖDEDİĞİNİZ BEDELİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ İFADE ETMEYE KELİMELER YETMEZ”

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı konuşmasında, Türk milleti olarak bin yıldır bu coğrafyada adalet, kardeşlik, huzur ve güvenliği tesis etmek için mücadele ediyoruz. Başkan Balta, “Bin yıldır mazluma umut, zalime korku veriyoruz. Hakk’a bağlı hürriyeti kendimize şiar edinmiş necip bir millet olarak kültürümüz, geleneğimiz ve göreneklerimizle bu topraklarda büyük ve zengin bir medeniyet kurduk. Bu medeniyet; şehitlerimizin, gazilerimizin ve onların yakınları olan sizlerin emsalsiz fedakârlığıyla kuruldu. Bizler, bu büyük fedakârlığın mimarları olan şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların bize emanetleri olan yakınlarını her zaman baş tacı edeceğiz. Bu vesileyle, mübarek Ramazan ayında iftar soframızı bizimle paylaştığınız ve bizi şereflendirdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Bizim inancımızda şehitlik, en yüce makamlardandır. Böylesine yüce bir makama, tarihte emsali görülmemiş bir fedakârlıkla kavuşma rahmetine nail olan şehitlerimizin manevi mirası, Türk milletinin en değerli hazinesi olmuştur. Böylece vatanına, bayrağına ve milletine göz dikenlere hak ettikleri dersi vermeyi her zaman kutsal bir görev bilen aziz milletimiz, bundan sonra da kutsal bildiği bütün emanetleri canı pahasına koruyacaktır. Şehadet yolunda gözünü kırpmadan yürürken vatan uğruna gazilik mertebesine ulaşan kıymetli gazilerimiz de bu kutlu yürüyüşün yeryüzündeki anıtlaşmış timsalleridir. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Türk tarihinin şehit ve gazilerin kahramanlık hikâyeleriyle dolu olduğunu vurgulayan Başkan Balta, Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Ramazan-ı Şerifinizin mübarek olmasını diliyorum. Bu ay boyunca tutacağımız oruçların, yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu mübarek aya huzurla ulaşmamıza vesile olan şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Değerli gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyor, sağlıklı ve huzurlu bir ömür sürmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ"

“FEDAKÂRLIKLARDAN DOLAYI MİLLET OLARAK MİNNETTARIZ”

Şehitlerimizin, milletimizin hür ve bağımsız yaşamak uğruna verdiği eşsiz mücadelenin ölümsüz kahramanları olduğunu belirten Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan; “Şehit ve gazilerimize ülkemiz için yaptıkları fedakârlıklardan dolayı millet olarak minnettarız. Onlar, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalansın, ezanlarımız susmasın, huzur ve güven içinde yaşayalım, bugün olduğu gibi milletçe hep birlikte nice Ramazanlar, bayramlar geçirebilelim diye canlarını hiç düşünmeden feda ettiler. Şehitlerimiz, kutsal değerlerimiz uğruna verdikleri eşsiz mücadeleler ile yüce dinimizce cennetle müjdelenerek peygamberimize komşu olma şerefine nail oldular.  Biliyoruz ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu acıyı en derinden yaşayanlar elbette şehit yakınlarımızdır. Fakat şehitlerimizin nurlanmış ve gazilerimizin onurlanmış olması bizler için tek teselli kaynağıdır. Hepsinin ruhu şad olsun dedi. Devletimizin şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında en yüksek hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Kaymakam Uzan; “Bizler birbirine yüce duygularla bağlı, milli ve mukaddes değerlerin muhafazası için ölümü göze alan büyük bir milletiz. Herkes bilsin ki devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri bölmek ve huzurumuzu kaçırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecek, ülkemiz sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Uzan ve Belediye Başkanı Balta tüm masaları selamlayarak, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilendiler. Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.