Trabzon Üniversitesi’ne bağlı tüm Meslek Yüksekokullarında eğitim-öğretimine devam eden öğrencilerin yoğun katılımıyla Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde gerçekleşen turnuva çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Abdulkadir Haliloğlu ve  ulusal satranç hakemi Emrah Akay ile il hakemi Bayram Zengin ve aday hakem Tahacan Çakır  gözetiminde gerçekleşen müsabakalar sonucunda, Trabzon Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO Turizm İşletmeciliği Programı 2. Sınıf öğrencisi Burak Yıldız birinci, Vakfıkebir MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2. Sınıf öğrencisi Fatih Özkanca ikinci, Vakfıkebir MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2. Sınıf öğrencisi Levent Bardakçı ise üçüncü oldu.

“AKILLI, GİRİŞİMCİ VE ATAK GENÇ NESİLLER YETİŞTİRME AMACINI TAŞIMAKTAYIZ”

Turnuva ödül töreninde konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün: “Meslek Yüksekokulumuzun önemli bir misyonunu oluşturan faktörlerin başında öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla ilçemizde ve ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler ve sportif faaliyetler organize edilmesi hedefi doğrultusunda akıllı, girişimci ve atak genç nesiller yetiştirme amacını taşımaktayız. Bu bağlamda, turnuvanın rekabet seviyesini artırarak daha heyecanlı hale getirmek adına bu yıl da Trabzon Üniversitesi’ne bağlı diğer Meslek Yüksekokulu (Turizm ve Otelcilik MYO, Şalpazarı MYO, Tonya MYO ve Beşikdüzü MYO) öğrencilerini de turnuvaya dahil ettik. Önümüzdeki yıllarda turnuvaya başvuru yapabilecek hedef kitleyi inşallah daha da büyütmek arzusunda olduklarının altını çizen Müdür Ergün;  bu tür turnuva ve organizasyonlar ile yüksekokulumuz, ilçemiz ve şehrimizle birlikte önemli değerlerimize de sahip çıkmayı amaçlamaktayız. Bu vesileyle merhum Mustafa Turupçu’yu bir kez daha rahmetle anıyor, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Ayrıca ödül törenine teşriflerinden dolayı başta Sayın kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan olmak üzere, Trabzon Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokulu Müdürlerine, turnuvanın yürütücülüğündeki desteklerinden dolayı Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon İl Temsilciliğine, Turupçu Ailesine turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize ve bu heyecanı bizimle birlikte paylaşan tüm iç ve dış paydaşlarımıza gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

Turnuva sonrası yüksekokul konferans salonunda yapılan ödül törenine, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, Beşikdüzü MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Abdulkadir Haliloğlu, Ulusal hakem Emrah Akay, il hakemi Bayram Zengin, aday hakem Tahacan Çakır, merhum Mustafa Turupçu’nun ailesi, yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Turnuvada ilk üçe giren yarışmacılara ödül ve madalyaları katılımcılar tarafından takdim edildi. Turnuvaya katılım gösteren tüm öğrencilere ise başarı belgesi verildi.