Vakfıkebir İlçesinde bölgeye değer katacak olan birbirinden değerli kurumsal firmaların yar aldığı MY MALL (HUZUR PLAZA) alışveriş ve yaşam merkezi Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Milletvekili Muhammet Balta, Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK Temsilcileri, Fiskobirlik Genel Müdürü Lütfi Bayraktar, Firmaların Genel Müdürleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapılan açılış duasının ardından hizmete girdi. Açılış konuşmasını MY MALL HUZUR PLAZA Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çakar yaptı.

“HEYECANLIYIZ, MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

Yusuf Çakar; “Bölgemize hizmet edecek olan güzel bir mağazayı sizlerin hizmetine açmak için bir araya geldik. Bu günlere gelmemize vesile olan cenabı Allah’a şükürler olsun. Sizlerde takdir edersiniz ki! Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz. Bu heyecanımızı bu gururumuzu bizlere yaşatan değerli Vakfıkebir ilçemizin ve bölgemizin güzel insanlarına özellikle teşekkür ediyor, saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Bu günlere gelmemiz için bizlere destek olan her zaman yanımızda olan aile büyüğümüz babamız Abdurrahman Çakar’a teşekkür ediyorum. Kardeşlerimiz ve özellikle çalışma arkadaşlarımıza da özverili çalışmaları ile bizleri bu günlere taşıdıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada bölgemize katma değer katacak yeni işyerlerinin açılışında hep birlikte oluruz. Ülkemizde ürettikleri en kaliteli ürünleri bölgemiz insanı ile buluşturmak için mağazamıza satılmasına vesile olan firma sahiplerine özellikle teşekkür ediyorum. Kaliteyi bölge insanlarımızın ayağına getirerek güzel ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapma imkanını bizlere sağlayanlardan Allah razı olsun. Bu alışveriş ve yaşam merkezimizin İlçemize, bölgemize, Trabzon’umuza ve Ülkemize hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor, katılımınızdan dolayı ve bizlere verdiğiniz destek dolayısı ile her birinize saygı, sevgi ve hürmetlerimizi sunuyoruz dedi.”

 Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Firmaların Genel Müdürleri, Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora’da birer selamlama konuşması yaptılar. Ardından TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta konuşma yaptı.

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADILAR

“SİZ GÜÇLÜ OLDUĞUNUZ ZAMAN ÜLKEMİZDE GÜÇLENİYOR”

TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve Milletvekili Muhammet Balta, “Vakfıkebir denilince akla tarihi bir şehir geliyor, bölgenin ticaret merkezi geliyor. Bu ilçede ahilik kültürünün en üst seviyede olduğu, güvenilir esnafların bulunduğu bir merkez olarak herkes tarafından tanınıyor. Bizim çocukluk yıllarımızda Giresun ilinden Rize’ye kadar olan bölgeden insanlar gelir Vakfıkebir’den alışveriş yaparlardı. Hatta Yurt dışında yaşayan gurbetçiler bir yıl boyunca çalışıp kazandıkları paraları bu ilçedeki bir esnafa teslim eder, yurt dışına geri dönerdi. Esasında burada emaneti namusu gibi koruyan bir esnaf kültürünün çok yoğun olduğu bir şehir. Zaman geçtikçe ilçede büyüyen Ülkeye ve dünya’ya ürün satan yeni firmalar ortaya çıkmaya başladı. Kebir süt, Cemsan, Garipler ve İskenderoğlu süt gibi dünyaca ünlü markalar bu ilçenin insanları tarafından dünya insanlarının hizmetine sunuldu. İşte bugünde burada bu ilçede yıllardan beri esnaflık yapan ahilik kültürü ile yetişmiş bölge insanına hizmet eden çakar ailesinin de görüyoruz ki! Markalaşma yolunda hem ülkemize hemde dünyaya açılıyor. Dünyaca ünlü markaları ilçemize ve bölgemize getirme başarısı göstererek insanımızla tanıştırdılar. Çakar ailesini kutluyorum. Bu dünyaca ünlü bu markalarımız yöneticilerine, çakar ailesi çatısı altında bu güzel ürünleri bölge insanımızla buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Bu markaları yurt dışında gördüğümüzde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duyuyoruz. Özgüvenimizde artıyor. İşte bu güçlü firmalarımız sayesinde yurt dışında Al Bayrağımız sizler sayesinde daha güçlü bir şekilde dalgalanıyor. Bu firmaların hepsi bizlerin gururudur. Sayınız artsın diliyorum. Cenabı Allah sizlere güç ve kuvvet versin. Siz güçlü olduğunuz zaman ülkemizde güçleniyor. İnsanlarımızda mutlu oluyor. Bu alışveriş merkezinin özelliği ise yuva kuracak insanların buraya gelmesidir. Bu yuva kuracak insanların da Cenabı Allah yuvalarını rahat ve huzurlu eylesin. Bu güzel alışveriş merkezinin ilçemize kazandırılmasında çakar ailesinin başta babaları Abdurrahman amca olmak üzere Yusuf Çakar ve kardeşlerine ve onlardan sonra gelecek nesillere de böyle güzel hizmetleri yapmaları ve bayrağı daha ileriye doğru götürmelerini temenni ediyorum. Buradaki hemşerilerime de şunu söylemek istiyorum. Dünyaca ünlü kaliteli markalar çakar ailesi sayesinde ayağınıza geldi. Bu güzelliğe sahip çıkmak da bölge insanımıza yani bizlere düşüyor. Tüm hemşerilerime de sağlık ve huzur içerisinde hayırlı alışverişler diliyorum. Bu vesile ile bu alışveriş merkezimizin, ilimize ve bölgemize kazandırılmasında emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum. Cenabı Allah hayırlı ve bol kazançlar nasip eylesin dedi.” Açılış töreni dua ve kurdele kesiminin ardından alışveriş merkezinin hizmete sunulmasının ardından son buldu.