AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, merhum Mustafa Turupçu’nun isminin Vakfıkebir Gençlik Merkezi’ne verildiğini açıkladı.



Vakfıkebir’de uzun yıllar Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı görevinden bulunan ardından Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü görevine atanarak uzun yıllar bu görevi başarılı bir şekilde yürütürken 2019 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Turupçu’nun ismi gençlik merkezinde yaşayacak. 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Mustafa Turupçu’nun isminin Vakfıkebir Gençlik Merkezi’ne verildiğini belirterek “Mustafa Turupçu hocamız, Trabzon Sevdalısı, Vakfıkebir sevdalısı,  gençliğin sevdalısı bayrak ve vatan sevdalısı dost sevdalısı bir ağabeyimizdi. Tanıdığım günden beri hiç kimseyi darıltmayan, sırf mesleğini yapmaya gayret eden insan sevdalısı bir abimizdi. Kendini bu ilçenin gençlerine adamıştı. Sürekli proje üreten ve gençlik adına bir şeyler yapmak gayretinde olan bir büyüğümüzdü. Mustafa hocamızın adı gençlik merkezimizle bütünleşmişti. 2019 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat ederek aramızdan ayrıldı. Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun.
Mustafa Turupçu abimiz gençlik merkeziyle özdeşleşmiş olduğuna göre isminin de yaşatılması bizim için görev olmuştu. Bizlerde bu bilinçle Mustafa Turupçu’nun ismi gençlik merkezinde yaşatma için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta konunun öncülüğünü yapan isim oldu. Kendisi konunun bizzat takipçisi olarak Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ilettiler.  Sayın Bakanımızın oluruyla da Mustafa Turupçu hocamızın ismi Vakfıkebir Gençlik Merkezimize verilmiş oldu. Mustafa Turupçu hocamızın isminin özdeşleştiği yerde olacak olması başta kendini adadığı gençlerde ve bizlerde büyük bir sevince neden olmuştur. Bu vefalı görevin yerine gelmesini sağlayan TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Muhammet Balta’ya, kararı veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ilçem adına teşekkür ediyorum. Bu güzel insan, eğitime çok büyük katkılar sağladı. Onun isminin yaşatılması önemli. Allah hayırlı eylesin. İsmiyle yaşasın. Burada okuyan gençler inşallah onu örnek alacak. İsmini unutmayacak, unutturmayacak. Ailesine tekrar baş sağlığı diliyorum." diye konuştu.